Witam
O niedawna zauważyłem że podczas czasami pracy silnika głównie po odpaleniu w prawym reflektorze słychać brzęczenie. Okazało się że to silnik wariuje (cały czas pracował). Odłączyłem wtykę od silniczków po obydwu stronach (tak dla równowagi) i przestało. Mam jednak wątpliwości czy po odłączeniu nie rozregulują mi się światła?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Witam
O niedawna zauważyłem że podczas czasami pracy silnika głównie po odpaleniu w prawym reflektorze słychać brzęczenie. Okazało się że to silnik wariuje (cały czas pracował). Odłączyłem wtykę od silniczków po obydwu stronach (tak dla równowagi) i przestało. Mam jednak wątpliwości czy po odłączeniu nie rozregulują mi się światła?
Nie. Nie rozregulują.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
skoro jeden działał a drugi brzęczał to ten co brzęczał jest zepsuty. Możesz go wykręcić i rozebrać, składany jest na zatrzaskach, na ogół woda jest przyczyną trzeba wysuszyć, albo kupić sprawny - sa nie drogie 3-4 dychy. Przy wyciąganiu/zakładaniu silnika zwróć uwagę na prawidłowe zamocowania kulki na trzpieniu silnika do lustra reflektora
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1