Chcę je umieścić w nowych, ale coś nie mogę ich wyciągnąć... W sumie jedno wyciągnąłem siłą i poszedł zaczep jakiś biały...Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Silniczki regulacji lamp
Panowie, jak zdjąć silniczki ze starych lamp
Chcę je umieścić w nowych, ale coś nie mogę ich wyciągnąć... W sumie jedno wyciągnąłem siłą i poszedł zaczep jakiś biały...
Chcę je umieścić w nowych, ale coś nie mogę ich wyciągnąć... W sumie jedno wyciągnąłem siłą i poszedł zaczep jakiś biały...- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Musisz przekręcić bodajże w prawo stojąc przodem do lamp. A jak nie w prawo to w lewo
[ Dodano: 2011-02-08, 20:29 ]
Ja żadnego dziobka nie mam ale może i tak jest.
[ Dodano: 2011-02-08, 20:29 ]
Ja żadnego dziobka nie mam ale może i tak jest.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Nadwozie: 5-drzwiowe
odkrecasz silniczek.... powoli przyciagasz go do siebie (tak zeby odblysnikowi nic sie nie stalo) otworz zaślepke od zarowek przytrzmaj oblyśnik i wyciagnij silniczek z tego bialego trzpienia w bok, powinien normalnie wyjsc mozna nim ruszac ... nie radze ciągnąć lepiej wlasnie przesunąć go w bok
tak wyglada

tak wyglada

-

K@mil - POMOCNIK

ale to co jest na foto ma zostac w srodku
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
K@mil, a czy ta część co trzymasz w rękach, nie powinna zostać w starych lampach
Ja jeden silniczek wyciągnąłem łamiąc niestety tą kuleczkę, którą się wkłada właśnie w tą część co trzymasz. Silniczek do wyrzucenia, czy jeszcze da rade coś z tym zrobić ?
Ja jeden silniczek wyciągnąłem łamiąc niestety tą kuleczkę, którą się wkłada właśnie w tą część co trzymasz. Silniczek do wyrzucenia, czy jeszcze da rade coś z tym zrobić ?

- jarekddz
- Members
Przykleić czymś dobrym możesz ewentualnie.
Mój Goferek- były:
-

czaro - Members
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dokładnie nie wolno go ciągnąć na siłęprezesik25 napisał(a):Wystarczy tylko przesunąć trzpień silniczka w celu wyczepienia się go z zaczepu.
bo wyłamiesz zatrzaski
on ma wślizg z boku i wystarczy tak jak już napisali koledzy przesunąć go w bok i wychodzi on elegancko
a co do klejenia to raczej nic Ci to nie pomoże a przynajmniej ja się jeszcze nie spotkałem z takim klejem co by mi to utrzymał w starych lampach musiałem kupić nowy
I tutaj też przy zakupie szukaj dwóch takich samych z tej samej firmy bo byłych 2 lub 3 różne i różniły się tez numerami seryjnymi
-

marcinkoz2910 - Members
jarekddz napisał(a):Ja jeden silniczek wyciągnąłem łamiąc niestety tą kuleczkę, którą się wkłada właśnie w tą część co trzymasz.
mam gdzies chyba uszkodzony silniczek jak chcesz to mozesz sobei podmienić kulke i bedzie działać
Ta czesc zostaje
-

K@mil - POMOCNIK

- jarekddz
- Members
• Strona 1 z 1