Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Samoczynnie zamykajacy sie szyberdach
Witam. Po uchyleniu lub otwarcie szybera i przejechaniu kilkuset metrów samoczynnie się zamyka. Jak już się zamknie to przestaje reagować . Po kilku minutach znowu można uchylić i tak wkoło. Czy ktoś ma jakaś rade. 

-

Jaro1972 - Berbeć
Re: Samoczynnie zamykajacy sie szyberdach
Jaro1972 napisał(a):Witam. Po uchyleniu lub otwarcie szybera i przejechaniu kilkuset metrów samoczynnie się zamyka. Jak już się zamknie to przestaje reagować . Po kilku minutach znowu można uchylić i tak wkoło. Czy ktoś ma jakaś rade.
Sprawdź czy nie masz przypadkiem zwarcia na kablach. Miałem tak jak kombinowałem z podpięciem elektrycznych szyb. Po połączeniu niektórych kabli szyber sam się zamykał i nie chciał otworzyć przez pewien czas. Dokładnie tak jak u Ciebie.
-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dzięki. Sprawdzę jutro , szyber był podobno ostatnio wymieniany i widziałem przy kostce połączeniowej że kable były izolowane, sprawdze stan izolacji. Napiszę z jakim powodzeniem
[ Dodano: 2015-03-24, 13:24 ]
Sprawdziłem kable połączeniowe przy szyberdachu. Wszystko gra. gdzie jeszcze mogę szukać ? W drzwiach ?
[ Dodano: 2015-03-26, 10:15 ]
Sprawdziłem okablowanie i wydaje sie byc wszystko oki jednak ciekawostka jest to co zaobserwowałem. Zamyka sie jak włącze światła
[ Dodano: 2015-03-24, 13:24 ]
Sprawdziłem kable połączeniowe przy szyberdachu. Wszystko gra. gdzie jeszcze mogę szukać ? W drzwiach ?
[ Dodano: 2015-03-26, 10:15 ]
Sprawdziłem okablowanie i wydaje sie byc wszystko oki jednak ciekawostka jest to co zaobserwowałem. Zamyka sie jak włącze światła
-

Jaro1972 - Berbeć
albo się zamyka bo zwarcie jest do kabla zielono czarnego od automatycznego domykania, albo jest zwarcie do kabla od włącznika. odepnij zielono czarny i zobaczysz. Jeśli masz szyby elektryczne też dopisz czy sie może same domykają razem z dachem
- pablomed
- Members
szyby się ne zamykają. Gdzie mam odpiąć ten kabel ? przy dachu czy przy module, jeśli przy module to gdzie go szukać
[ Dodano: 2015-03-27, 20:12 ]
Właśnie się dowiedziałem że w samochodzie nie ma pompki centralnego zamka, czy to moę mieć jakiś związek z domykaniem
?
[ Dodano: 2015-04-18, 08:42 ]
Pompkę założyłem i pomogło na 3 dni. znowu się sam zamyka. Zauważyłem także że nie zapala się światełko w kabinie po otwarci drzwi. Nie ma już pomysłu.
[ Dodano: 2015-03-27, 20:12 ]
Właśnie się dowiedziałem że w samochodzie nie ma pompki centralnego zamka, czy to moę mieć jakiś związek z domykaniem
? [ Dodano: 2015-04-18, 08:42 ]
Pompkę założyłem i pomogło na 3 dni. znowu się sam zamyka. Zauważyłem także że nie zapala się światełko w kabinie po otwarci drzwi. Nie ma już pomysłu.
-

Jaro1972 - Berbeć
• Strona 1 z 1