Witam.
Wymieniałem w samochodzie elektromagnes z rozrusznika. Teraz przy odpalaniu na zimnym silniku kiedy trzeba pokręcić troszkę dłużej coś przerywa rozruch, kręci 5 sekund, słychać jakby spięcie, coś trzeszczy. Odpaliłem w pojedynke samostartem i to też nie od razu tylko po trzeciej próbie. Z popychu normalnie odpala. Czy ktoś wie co może być grane?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Rozrusznik krótko kręci, coś przerywa pomocy
VW GOLF III, 1.9 TDI, 90 KM, 97r
- beco
- Berbeć
Oj kolego z popychu aż mnie zabolało NIGDY diesla z popychu się nie odpala.
a z tym rozrusznikiem to możliwe że do wymiany masz Bendiks wymień i problem zniknie ale niech jeszcze inni się wypowiedzą
a z tym rozrusznikiem to możliwe że do wymiany masz Bendiks wymień i problem zniknie ale niech jeszcze inni się wypowiedzą
„Co się stanie gdy jadąc z prędkością światła włączysz przednie reflektory?”
-

Franeczek - Czytacz
- Rocznik: 1993
- Silnik: 2.0 2E
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Może być kilka przyczyn:
1.Źle zamontowany chwytak do zębnika
2.Zębnik do wymiany
3.Może biegunowość zmieniłeś ? Parę razy widziałem takie przypadki
4.Przepięcie hmmm
może masz przebicie pomiędzy uzwojeniem a masą ? chodzi mi o Wirnik i czy ta Emalia jest zdrowa jeszcze.
Skoro Elektro magnes wymieniłeś to czy po podłaczeniu ( na krótko) Wyrzucał zębnik ?
1.Źle zamontowany chwytak do zębnika
2.Zębnik do wymiany
3.Może biegunowość zmieniłeś ? Parę razy widziałem takie przypadki
4.Przepięcie hmmm
może masz przebicie pomiędzy uzwojeniem a masą ? chodzi mi o Wirnik i czy ta Emalia jest zdrowa jeszcze.
Skoro Elektro magnes wymieniłeś to czy po podłaczeniu ( na krótko) Wyrzucał zębnik ?
-

jezyk - Czytacz
• Strona 1 z 1