Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Rozbiórka licznika
Golf 3 1.6AEE 96. Mialem ostatnio potrzebe rozbiórki licznika (jasne zegary) gdyż coś zgrzytało. Okazało się że to ukruszony plastik. Przy okazji chciałem rozebrać licznik i obejrzeć - jak zdjąć tarcze które są pod wskazówkami zeby oddzielic je od plytki elektroniki ?
- tad
- Czytacz
Masz poradę:)
Więc najpierw musisz oczywiście dostać się do środka licznika czyli odkręcić 8 Śrubek z tyłu:)
Następnie wyjmujesz ten plastik z płyty
Jak odwrócisz płytę to masz śrubki cztery co Ci zaznaczyłam jedne są od prędkościomierza a drugie od obrotomierza. Jak je odkręcisz to wtedy wyjdą ci całe tarcze i wyświetlacze
Wyciągasz jedną tarczę i wygląda to w ten sposób
I masz samą tarcze
Od raz sam Ci wyświetlacz sie oddziela od tarczy no i masz sam wyświetlacz jak zauważysz od od jednej strony na gorze jest wpuklony i tam idealnie pasuje do tarczy bo ma takie czarne coś i w tej pozycji ono pasuje

Więc najpierw musisz oczywiście dostać się do środka licznika czyli odkręcić 8 Śrubek z tyłu:)
Następnie wyjmujesz ten plastik z płyty
Jak odwrócisz płytę to masz śrubki cztery co Ci zaznaczyłam jedne są od prędkościomierza a drugie od obrotomierza. Jak je odkręcisz to wtedy wyjdą ci całe tarcze i wyświetlacze
Wyciągasz jedną tarczę i wygląda to w ten sposób
I masz samą tarcze
Od raz sam Ci wyświetlacz sie oddziela od tarczy no i masz sam wyświetlacz jak zauważysz od od jednej strony na gorze jest wpuklony i tam idealnie pasuje do tarczy bo ma takie czarne coś i w tej pozycji ono pasuje

moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
W innych rodzajach chyba śruby są z przodu.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1