Reflektory H4 problem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Reflektory H4 problem

Postprzez roomek » 17 gru 2014, o 20:35

Dziś w ojca aucie zamontowałem nowe lamy H4 i tu pojawił się problem. Dokładniej-pozycyjne są ok, na mijania lewa lampa świeci pięknie natomiast prawa jest mocno przygaszona.
Na drogowych obie przygasają. dodatkowo na mijania lekko pali się kontrolka drogowych. Bezpieczniki są ok,lecz zauważyłem że światła nie są rozdzielone na 2 bezpieczniki lecz niejako podlegają pod 1-szy od lewej. W czym może tkwić przyczyna?
Ostatnio edytowano 17 gru 2014, o 20:57 przez roomek, łącznie edytowano 1 raz
roomek
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 13 lis 2011, o 20:37
Lokalizacja: GD

Reflektory H4 problem

 

Postprzez łukasz1983 » 17 gru 2014, o 20:45

roomek, A wcześniej jakie były lampy?H4,czy h1h1?
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez roomek » 17 gru 2014, o 20:55

łukasz1983 napisał(a):roomek, A wcześniej jakie były lampy?H4,czy h1h1?


nie mam pojęcia, jak kupił to auto to były jakieś angel eye wstawione. Wtyczka jest owalna na 4 piny.
roomek
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 13 lis 2011, o 20:37
Lokalizacja: GD

Postprzez łukasz1983 » 17 gru 2014, o 20:57

roomek, Zajrzyj do skrzynki z bezpiecznikami i zobacz,czy masz zworkę.Jak jest to ją wyciągnij.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez roomek » 17 gru 2014, o 21:01

no właśnie zworki nie ma i nigdy nie było
roomek
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 13 lis 2011, o 20:37
Lokalizacja: GD

Postprzez łukasz1983 » 17 gru 2014, o 21:15

roomek, To miernik w rękę i mierzymy po kolei.We wtyczce są 4 kable brązowy-masa,żółty-mijania,biały-długie i czwarty kabel (cieńszy od pozostałych) -pozycje.Włączasz pozycje i miernik do brązowego i tego cienkiego kabla,następnie mijania do brązowego i żółtego,następnie długie do brązowego i białego.I tak pomierz w obu wtyczkach.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez roomek » 17 gru 2014, o 22:52

to musi auto jechać do elektryka,bo obsługa miernika leży u mnie totalnie. I mam auto tylko do jutra,bo odbieram swoje. A jaka jest szansa że padł włącznik zespolony?
roomek
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 13 lis 2011, o 20:37
Lokalizacja: GD


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 16 gości