Cześć.
Mam radyjko z USB i miałem nadzieję, że będzie mi ładowało telefon. Niestety nawet na wyłączonym tel bateria ani drgnie. Niestety dobrze już nie pamiętam, ale zanim elektryk mi podłączał na nowo radio (bo była źle podłączona masa) zrobiłem trasę około 280km z cały czas włączoną nawigacją i oczywiście podłączonym kablem, a bateria była ok.
Stawiam na brak podłączonych jakichś dodatkowych kabli z prądem do radia, bo gość który mi to robił, coś o tym wspominał, że będzie mi to zbędne, ale elektryk ze mnie żaden, więc proszę o pomoc.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nie za bardzo rozumiem o co chodzi.
W wiązce od radia masz tylko dwa + . Jeden jest stały i jeden na potrzymanie radia. Instalacja nie odgrywa tutaj większej roli ponieważ rozkładem napięć i prądów decyduje radio i to ono jest odpowiedzialne za to czy telefon będzie się ładował czy nie... Nie wszystkie modele car audio mają możliwość ładowania odbiorników. Wpisz model swojego radia w google i sprawdź
pozdroo
W wiązce od radia masz tylko dwa + . Jeden jest stały i jeden na potrzymanie radia. Instalacja nie odgrywa tutaj większej roli ponieważ rozkładem napięć i prądów decyduje radio i to ono jest odpowiedzialne za to czy telefon będzie się ładował czy nie... Nie wszystkie modele car audio mają możliwość ładowania odbiorników. Wpisz model swojego radia w google i sprawdź
pozdroo
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom 

-

RAQnio_V - Badacz tematu
Widocznie to USB ma za małą wydajność prądową... Z nawigacją sobie poradzi, a z telefonem już nie. USB w radiu jest dedykowane pod pendrive'y - producent nie przewidział, że ktoś będzie podłączał tam większe odbiorniki (większe w sensie, że bardziej prądożerne). Podłączenie radia do instalacji w aucie tu nie ma nic do rzeczy.
Takie moje zdanie
Takie moje zdanie

-

mroova - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jak masz od kogos porzyczyc ładowarke samochodowa pod zapalniczke to wez sprawdz czy na niej bedzie ci ładowac tel.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Mhm, dzięki, czyli jednak źle mi się wydawało
O, bardziej tak konkretnie chodziło mi o podpięcie do radia dodatkowego zasilania, które dałoby większy prąd na usb, tak abym mógł ładować telefon
Kupię ładowarkę samochodową pod gniazdo usb i po problemie
O, bardziej tak konkretnie chodziło mi o podpięcie do radia dodatkowego zasilania, które dałoby większy prąd na usb, tak abym mógł ładować telefon
Kupię ładowarkę samochodową pod gniazdo usb i po problemie

-

Sekate - Badacz tematu
• Strona 1 z 1