Co to może być ? czyżby jakieś zwarcie....Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Radio a kontolki
Mam taką zagwozdkę. Wpadło mi w ręce radio Sony dosyć nowożytne CD z USB i chciałem je zamienić ze starym kasetowym soniakiem. Podłączam go i jak wciskam wyszukiwanie fal radiowych to mi się zapala kontrolka pozycyjnych i cały licznik
Co to może być ? czyżby jakieś zwarcie....
Co to może być ? czyżby jakieś zwarcie....Avenu Green Dragon
MFA/Tempomat/Grzane stołki i takie tam

-

Fabius - Czytacz
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Radio a kontolki
Czesc chyba nikomu się nie chce odpisać w temacie bo nie sądzę żeby nikt na to nie wpadł
Obstawiam, że w radyjku masz osobny kanał na przewód od podświetlenia (włączasz oświetlenie zegarów i uruchamia Ci się podświetlenie w radiu) - tak jak w oryginale. Może masz tak, że gdy wciskasz wyszukiwanie fal to radio podaje na ten pin napięcie ? Porównaj sobie wyprowadzenia przewodów z kostki ISO Golfa z wyprowadzeniami pinów tego nowego Soniacza. Jeżeli układ pinów jest prawidłowy to można podłączyć diodę na przewodzie (o ile dobrze pamiętam) szarym z niebieskim paskiem.
Pozdro 
Obstawiam, że w radyjku masz osobny kanał na przewód od podświetlenia (włączasz oświetlenie zegarów i uruchamia Ci się podświetlenie w radiu) - tak jak w oryginale. Może masz tak, że gdy wciskasz wyszukiwanie fal to radio podaje na ten pin napięcie ? Porównaj sobie wyprowadzenia przewodów z kostki ISO Golfa z wyprowadzeniami pinów tego nowego Soniacza. Jeżeli układ pinów jest prawidłowy to można podłączyć diodę na przewodzie (o ile dobrze pamiętam) szarym z niebieskim paskiem.
Pozdro 
-

adams - Gaduła
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
Dzięki za odpowiedz
zerknę na to jak będę grzebał przy aucie, a powiedz mi w razie czego jak lutować to jaką diodę ? taką zwykłą LED ? Pozdro
zerknę na to jak będę grzebał przy aucie, a powiedz mi w razie czego jak lutować to jaką diodę ? taką zwykłą LED ? PozdroAvenu Green Dragon

-

Fabius - Czytacz
Hahaha taka LED to by sobie tylko mogla poswiecic i nic wiecej. Dioda prostownicza na jakies male obciazenie do 1A max. Wez najpierw zerknij na te wyprowadzenia z ISO i z radia, jesli bedzie wszystko OK to wtedy dopiero lutuj diode. W jaki sposob to Ci powiem jak juz diode kupisz. Pozdro
i Wesolych Świąt 
i Wesolych Świąt 
-

adams - Gaduła
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
No dobra, luknę po świętach
Dzięki za info, będę się odzywał jak coś i również wesołych 
Dzięki za info, będę się odzywał jak coś i również wesołych 
Avenu Green Dragon

-

Fabius - Czytacz
Tak jak pisałeś kolego, sprawdziłem i na jednym pinie oryginalnej kostki po włączeniu pozycji jest napięcie, wypiąłem jeden kabel z kostki soniaka który szedł do tego pinu i pomogło
Radio chodzi gra łapie fale itp ale nie mogę go wyłączyć tzn wyłącza się i ale jest w trybie czuwania całe się świeci i widnieje godzina, nie wiem może radio jest walnięte bo coś nie łączy przy samej kostce radia
Musze sprawdzić na nowej kostce, na starym kaseciaku jest ok. Pozdro
Radio chodzi gra łapie fale itp ale nie mogę go wyłączyć tzn wyłącza się i ale jest w trybie czuwania całe się świeci i widnieje godzina, nie wiem może radio jest walnięte bo coś nie łączy przy samej kostce radia
Musze sprawdzić na nowej kostce, na starym kaseciaku jest ok. PozdroAvenu Green Dragon

-

Fabius - Czytacz
ustawienie zmień z "clock" na "off" w jednym z podmenu wyświetlacza. Podaj model tego radia to ci powiem dokładnie w którym.
- Decybel_Pl
- Berbeć
• Strona 1 z 1