Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pytanie co do zarowek
witam mam zalozone ringi lampy w mk3 i pytanie. zalozylem zarowki philipsy blue vision ultra i w swiatlach mijania (soczewkach) swieca na zolto zamiast na bialo. co to moze byc???
- kris891
- Czytacz
To nie wina kabla tylko te zarowki tak swieca. Niby ala xenon a tu lipa. Tez myslalem ze bedzie na bialo swiecic a jest zolty, fakt, ze nie taki jak zwykla zarowka ale zolty. W nocy dopiero mozna dostrzec mieszanine bieli z zoltym;p
- Yamato
- Czytacz
http://www.golf3.pl/topics4/przekazniki ... B6wiate%B3 ja mam tak zrobione i jest gitara 

- czesiek
- Czytacz
tak, jak mówimy o żarówkach z tesco, a kolegakris891, mówi o żarówkach firmy philips i na bank nie ma tu akcji o któej mówisz, mam 3 auto z soczewką i żarówki philipsa i światło jest mega zaj....te podobne do światła zenona.Yamato napisał(a):To nie wina kabla tylko te zarowki tak swieca. Niby ala xenon a tu lipa. Tez myslalem ze bedzie na bialo swiecic a jest zolty, fakt, ze nie taki jak zwykla zarowka ale zolty.
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
darkmen21 napisał(a):mam 3 auto z soczewką i żarówki philipsa i światło jest mega zaj....te podobne do światła zenona.
Żadna żarówka halogenowa nie będzie dawała światła chociaż zbliżonego do żarówki wyładowczej a wynika to z ich budowy i zasad działania, żarówka halogenowa ma barwe ok. 4300k, natomiast standardowy palnik xenon to barwa 5000k i jest to ok. ponieważ żarówka halogenowa do końca swojej żywotności świeci takim samym światłem natomiast palnik bedzie zmieniał temp. na coraz wyższą, co można zaobserwować na niektórych pojazdach jak jeden palnik świeci prawie na różowo i jest to barwa ok 8000-10000k,
Jedyne żarówki halogenowe które świecą naprawdę na biało to Bosch Xenon Blue ale ich koszt i żywotność pozostawiają wiele do życzenia. co do żywotności to Philips wypada najgorzej po środku stawki klasuje się Osram, ba widziałem takie marketowe żarówki które jeśli chodzi o żywotność pobiły wszystko. Dekra robi regularnie testy żarówek zresztą ADAC robi również co pół roku ( mniej więcej co tyle wypuszczane są absolutne nowości ) testy oświetlenia zarówno marketowego jak i markowego i wyniki czasem zaskakują największych ekspertów.
Nie masz co zrobić z kasą
??
Zostań klientem stacji ASO
??
Zostań klientem stacji ASO

-

Kriss_Lodz - Czytacz
nie mogę...Yamato, Kriss_Lodz, w tym co napisałem, nie chodziło mi o to że ta żarówka philipsa świeci jak xenon, ale że w połączeniu z reflektorem który ma soczewkę, świeci ta żarówka bdb i daje czasem takie wrazenie jakby xenona, czym na pewno nie jest co jest raczej oczywiste i nie trzeba pisać elaboratów na temat świecenia xenona i ich rodzajów...
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1