Gdzie w MK3 są punkty masy. Mam trochę słabą masę dochodząca do przepływomierza i nie wiem w których miejscach szukać i sprawdzać w kolejności. Silnik 2.8 AAAModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
Punkty masy w aucie.
Powitać. Panowie mam pytanie
Gdzie w MK3 są punkty masy. Mam trochę słabą masę dochodząca do przepływomierza i nie wiem w których miejscach szukać i sprawdzać w kolejności. Silnik 2.8 AAA
Gdzie w MK3 są punkty masy. Mam trochę słabą masę dochodząca do przepływomierza i nie wiem w których miejscach szukać i sprawdzać w kolejności. Silnik 2.8 AAA-

KEFRZYSKI - Badacz tematu
KEFRZYSKI, Nie wiem,jak to jest w VR6,u mnie idzie masa z aku i 1-szy punkt to koło zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzącego,później idzie do bloku silnika.
Dodatkowo idzie taką plecionką miedzianą z silnika na budę,oraz osobno idzie masa z aku do środka auta.
Dodatkowo idzie taką plecionką miedzianą z silnika na budę,oraz osobno idzie masa z aku do środka auta.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
pod podstawą akumulatora
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-

mkkay - Members
a to dziwne, chyba że w dieslu tylko tak jest
a próbowałeś idąc po masowym kablu od auk szukać?
masa z aku idzie do głównego punktu masowego
muszę zobaczyć czy mam książkę w pdfie i poszukac
muszę zobaczyć czy mam książkę w pdfie i poszukac
-

mkkay - Members
tak szukałem i masa ma dokładnie 2 punkty jeden pod zbiorniczkiem wyrównawczym i drugi na skrzyni . i to wsio.
VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
Buda czy to w dieslu czy w benzynie jest taka sama punkt jest przy zbiorniczku, w środku na słupkach A z jednej i drugiej strony. i jak dobrze kojaże chyba jeden jest na ścinie grodziowej w okolicy cewki (może nawet dwa symetrycznie po jednej i drugiej stronie)
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
u mnie pierwszy punk masowy jest pod podstawa akumulatora , tam idzie masa z aku i stamtąd rozchodzą się masy na resztą karoserii a na słupkach przednich nad wyjściem wiązki z drzwi też sa punkty
przejrzałem dwie książki do golfa -sam naprawiam i ani jednej wzmianki o punktach masy nawet jednego zdjęcia czy rysunku, jeszcze można by w etce sprawdzić ale jej nie posiadam niestety
przejrzałem dwie książki do golfa -sam naprawiam i ani jednej wzmianki o punktach masy nawet jednego zdjęcia czy rysunku, jeszcze można by w etce sprawdzić ale jej nie posiadam niestety
-

mkkay - Members
• Strona 1 z 1