Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
witam i ja podepne sie pod temat, u mnie było to samo całkowity reset zegarów najpierw zauważylem luz po miedzy tą taśmą miedzianą po zlikwidowaniu tego problemu naładowałem akumulator i wszystko wrocilo do normy, ale po miesiącu problem zegarów wrócił wiec mam takie pytanie jaki powinien byc prąd po sprawdzeniu na sucho miernikiem (u mnie jest 12,34v) akumulatora74Ah 640A i jak sprawdzić miernikiem (gdzie przyłożyć kable miernika) jaki powinien byc prąd ładowania , bo jeszcze obtawiam że moge mieć już wycugany regulator napiecia i poprostu mi akumulatora nie doładowuje
marcin
- stonek
- Berbeć
witam, podłącze się pod ten temat, aby już nie zakładać nowego.
oczywiście chodzi o akumulator i poranne odpalanie (golf III diesel). ładowałam akumulator całą noc, rano gdy go podłączyłam autko odpala bez problemu, ale niestety już następnego dnia nie chce. myślicie, ze to jest problem z akumulatorem? czy moze chodzi np o to, ze akumulator sie nie ładuje podczas jazdy ? ale kontrolka akumulatora nie pali się. moze świece ? bo az dziwne, ze po az tak dlugim ładowaniu w domu następnego dnia (po nocy) już muli. jakieś rady?
oczywiście chodzi o akumulator i poranne odpalanie (golf III diesel). ładowałam akumulator całą noc, rano gdy go podłączyłam autko odpala bez problemu, ale niestety już następnego dnia nie chce. myślicie, ze to jest problem z akumulatorem? czy moze chodzi np o to, ze akumulator sie nie ładuje podczas jazdy ? ale kontrolka akumulatora nie pali się. moze świece ? bo az dziwne, ze po az tak dlugim ładowaniu w domu następnego dnia (po nocy) już muli. jakieś rady?
- agalew
- Berbeć
agalew napisał(a):witam, podłącze się pod ten temat, aby już nie zakładać nowego.
Ile lat ma akumulator
Jeżeli jest stary, to może po prostu już nie trzymać napięcia.
Gdzie trzymasz samochód
Pod chmurką czy w garażu
Przy obecnych temperaturach diesle będą miały problemy...
Próbowałaś odłączać aku i trzymać go w domu na noc (bez ładowania, żeby tylko stał w cieple)
Jeżeli chodzi o ładowanie, to musisz mieć miernik.
http://allegro.pl/hurt-miernik-elektryc ... 58154.html
Mierzysz napięcie na klemach kiedy silnik chodzi, powinno być ponad 14V.
-

Snejk18 - Fanatyk
no może faktycznie nie trzyma napięcia. niestety stoi pod chmurką. nie probowalam trzymac aku w domu bez ładowania... bo jak już go przyniosę do domu to nic nie stoi na przeszkodzie, zeby go podlaczyc do prostownika
ale mogę sprobowac. i chyba muszę nabyć taki miernik 
ale mogę sprobowac. i chyba muszę nabyć taki miernik 
- agalew
- Berbeć
agalew napisał(a):nie probowalam trzymac aku w domu bez ładowania... bo jak już go przyniosę do domu to nic nie stoi na przeszkodzie, zeby go podlaczyc do prostownika
W sumie tak, ale chodziło mi o to, żeby chować aku co noc (i kiedy samochodu nie używasz) do domu, żeby na mrozie nie stał.
agalew napisał(a):i chyba muszę nabyć taki miernik
Przydaje się

-

Snejk18 - Fanatyk