Przełącznik szyb brak oświetlenia

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Przełącznik szyb brak oświetlenia

Postprzez euphonic » 11 maja 2015, o 20:53

ObrazekObrazek

Witam, orientuje się ktoś które piny odpowiadają za zasilenie diod we włączniku??
Albo mi się przepaliły diody albo zniknęło napięcie, nie mam miernika dziś przy sobie by po mierzyć??
Avatar użytkownika
euphonic
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 08:50
Lokalizacja: K-P

Przełącznik szyb brak oświetlenia

 

Postprzez Gesiu_15 » 11 maja 2015, o 20:56

euphonic, tylko przy tym przełączniku nie masz oświetlenia ?

Jak tak to przelutuj diody prosta sprawa i po problemie :-) ew za grosze wytargać przełącznik :-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez euphonic » 11 maja 2015, o 21:10

Tak dokładnie, tylko w tym jednym przełączniku nie mam oświetlenia, dziś nie zrobie nic, lutownice i cały elektro osprzęt mam na firmie, najprościej było by sprawdzić na kablach we wtyczce czy jest prąd na oświetlenie
Avatar użytkownika
euphonic
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 08:50
Lokalizacja: K-P

Postprzez Thorsten » 11 maja 2015, o 21:12

euphonic, może być że będzie to zielono/szary kabel. U mnie w swapie dokładnie taki jest od oświetlenia. Sprawdź kontrolką.

Obrazek
zresztą masz schemat przelotki drzwi więc łatwo sprawdzisz czy dociera podświetlenie do drzwi.

Jak nie dojdziesz to jutro rano sprawdzę w aucie który to pin i podam Ci.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez euphonic » 11 maja 2015, o 21:35

Thorsten
Zobaczymy za lepszego światła już jutro z rana, dzięki za kolejną pomoc :)

[ Dodano: 2015-05-12, 14:40 ]
Thorsten napisał(a):euphonic, może być że będzie to zielono/szary kabel.


Dokładnie to ten kabel, lecz u mnie żadnego napięcia na nim ani przed "światłami" ani po "światłach" (tj. po włączniku), nie wiem jakim cudem, ale problem się rozwiązał wraz ze zmianą przekaźnika 99. :mrgreen: :-D :-)
Avatar użytkownika
euphonic
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 08:50
Lokalizacja: K-P


- - - Oferowane usługi przez tego elektryka z firmy Opal w Warszawie są mega rzetelne. To prawdziwy specjalista w awariach!



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości