Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy w Golfie III, 92r. silnik ABD był montowany przekaźnik 36 odpowiadający za piszczenie w momencie gdy się nie wyłączy świateł podczas postoju?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
B0rewicz0 napisał(a):Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy w Golfie III, 92r. silnik ABD był montowany przekaźnik 36 odpowiadający za piszczenie w momencie gdy się nie wyłączy świateł podczas postoju?
Nie każdy mk3 posiadał ten przekaźnik. Samo wpięcie w skrzynkę nie sprawi że będzie wszystko działać.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
palio45 napisał(a):A czy kolega ma go w skrzynce bezpieczników? Jak go nie ma to odpowiedź jest jedna.
Otóż nie mam ale nie jestem jego pierwszym właścicielem i nie mogę zapewnić czy kiedyś go tam nie było. Nie chce kupować w ciemno gdyż nie jestem pewny czy będzie działać.
- B0rewicz0
- Berbeć
B0rewicz0 napisał(a):palio45 napisał/a:
A czy kolega ma go w skrzynce bezpieczników? Jak go nie ma to odpowiedź jest jedna.
Otóż nie mam ale nie jestem jego pierwszym właścicielem i nie mogę zapewnić czy kiedyś go tam nie było. Nie chce kupować w ciemno gdyż nie jestem pewny czy będzie działać.
Samo wpięcie przekaźnika w tablicę nie sprawi że będzie działać. Będzie trzeba dorobić jeszcze instalację.. Ale nie jest to nic trudnego.

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Każdy przekaźnik o tym samym oznaczeniu jest taki sam. Niezależnie z jakiego to będzie auta grupy VW to będzie to samo.
Jak będziesz kupował przekaźniki to rozważ kupno przekaźnika 99 bo jest on od regulowanej szybkości wycieraczek w trybie przerywanym. Podaje to bo pewnie nie masz a zamiast niego masz 19
Jak będziesz kupował przekaźniki to rozważ kupno przekaźnika 99 bo jest on od regulowanej szybkości wycieraczek w trybie przerywanym. Podaje to bo pewnie nie masz a zamiast niego masz 19
- michaal
- Badacz tematu
Brzęczek Świateł
hejka mam pytanie w moim starym golfie po zgaszeniu samochodu i wyjęciu kluczyka na zapalonych swiatłach brzęczek dawał sygnał zaś w tym nie słyszę go?o co chodzić może coś z jarane być?
-

antonio - Badacz tematu
Tak. Tylko, że jak jest to nie znaczy, że będzie działał.
Jak nie będzie działał możesz zrobić tak:
Jeden drucik podłączasz do bezpiecznika od postojówek w tym przypadku do 7 (światła pozycyjne przednie i tylne prawe) a drugi do klaksonu 13 (sygnał dźwiękowy; wentylator chłodnicy) Czyli 7 i 13.
Jak nie będzie działał możesz zrobić tak:
Jeden drucik podłączasz do bezpiecznika od postojówek w tym przypadku do 7 (światła pozycyjne przednie i tylne prawe) a drugi do klaksonu 13 (sygnał dźwiękowy; wentylator chłodnicy) Czyli 7 i 13.-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe