Problemy z licznikiem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Problemy z licznikiem

Postprzez Yarek95 » 20 cze 2015, o 18:45

Witam Panowie to mój pierwszy post tak więc nie wiem czy piszę w dobrym temacie ale do rzeczy:
mam problem z licznikiem włożyłem sobie licznik od Vento do Golfika 1.6 po jakimś czasie zaczął się psuć w sensie takim że po odpaleniu samochodu i przy dodaniu gazu licznik spada z obrotów na zero i nic nie działa ani obrotomierz ani prędkościomierz.. , tak więc zdecydowałem się włożyć z powrotem stary licznik który miałem wcześniej i nie było z nim wcześniej problemów teraz obrotomierz i prędkościomierz jest okej ale wskaźnik paliwa zawyża paliwo o jakieś 10-15 L nie wiem co jest grane odpalam auto a tu nagle pól baku albo i więcej przy zatankowanych 4 litrach.. tak więc jeśli ktoś coś wie prosiłbym o pomoc. :-(
Yarek95
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 3 kwi 2015, o 19:10
Lokalizacja: Olsztyn

Problemy z licznikiem

 

Postprzez GolfiarzJR » 20 cze 2015, o 22:20

Yarek95, Sprawdź kostkę która idzie do licznika czy wszystko jest włożone ?
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1416
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Yarek95 » 21 cze 2015, o 10:11

GolfiarzJR napisał(a):Yarek95, Sprawdź kostkę która idzie do licznika czy wszystko jest włożone ?

Kostka sprawdzona jest dobrze, moze cos innego
Yarek95
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 3 kwi 2015, o 19:10
Lokalizacja: Olsztyn

Postprzez GolfiarzJR » 21 cze 2015, o 18:51

Yarek95, Jak masz możliwość to podłacz ten licznik do innego auta i bedziesz wiedział czy to wina licznika czy kabli w aucie :)
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1416
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez adams » 25 cze 2015, o 13:50

Yarek95 czasami jest taki pech że dopóki siedziało w aucie było dobrze a po wyjęciu i włożeniu z powrotem już nie działa. Może wskaźnik paliwa padł sam z siebie, a może pływak się zawiesił w baku na pompie paliwa. Wypnij kostkę od pompy paliwa i sprawdź czy wskaźnik spadnie na zero. Jeśli tak podłącz ponownie i zobacz jakie ma wskazanie. Na zasadzie "nic nie zrobiłem a znowu działa" może pomoże... :mrgreen: Pozdro !
Avatar użytkownika
adams
Gaduła
 
Posty: 562
Dołączył(a): 2 cze 2007, o 03:10
Lokalizacja: włocek
Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 5 gości