Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem związany z licznikiem ABF pomocy!!!
Witam wszystkich zainteresowanych Mój problem tkwi od kilku miesięcy juz nie mam pojęcia co jest, chodzi mi o przypadek ciągłego reresetu zegarka mrugnięcia kontrolek płynu chłodzenia i ladowania,mało tego wskazówka od prędkości ciągle faluje jadąc 80km/h wskakuje na 140 itp,dodam że czasem przy rozpalaniu zimnego silnika zegary nie reagują dopiero po dodaniu gazu zaczyna się coś dziać, na postoju przy gazowaniu wskazówka od prędkości skacze sobie podobnie jak obrotomierz, wymieniałem nawet czujnik od licznika przy skrzyni lecz diabeł siedzi dalej już nie wiem co robić dalej, proszę o jakieś sensowne wskazówki.
-

antonio - Badacz tematu
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jeszcze do tego co mówią koledzy możesz przeczyścić gniazda bezpieczników. Wygląda jakby coś nie łączyło.
-

klaudek669 - Badacz tematu
Jutro będę działał najpierw sprawdzę masę i wiązki, będę informował o postępach, mam nadzieję że uda się zlokalizować usterkę
[ Dodano: 2015-03-01, 00:27 ]
Sprawdziłem piny wszystko ok, a czujnik Od prędkościomierza może powodować zwarcie, bo od 80km,h na godzinę wskazówka zaczyna skakać i za zwyczaj w tym momencie dochodzi do resetu,miał ktoś podobny przypadek??
[ Dodano: 2015-03-01, 00:27 ]
Sprawdziłem piny wszystko ok, a czujnik Od prędkościomierza może powodować zwarcie, bo od 80km,h na godzinę wskazówka zaczyna skakać i za zwyczaj w tym momencie dochodzi do resetu,miał ktoś podobny przypadek??
-

antonio - Badacz tematu
• Strona 1 z 1