problem związany z licznikiem ABF pomocy!!!

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

problem związany z licznikiem ABF pomocy!!!

Postprzez antonio » 23 lut 2015, o 20:50

Witam wszystkich zainteresowanych Mój problem tkwi od kilku miesięcy juz nie mam pojęcia co jest, chodzi mi o przypadek ciągłego reresetu zegarka mrugnięcia kontrolek płynu chłodzenia i ladowania,mało tego wskazówka od prędkości ciągle faluje jadąc 80km/h wskakuje na 140 itp,dodam że czasem przy rozpalaniu zimnego silnika zegary nie reagują dopiero po dodaniu gazu zaczyna się coś dziać, na postoju przy gazowaniu wskazówka od prędkości skacze sobie podobnie jak obrotomierz, wymieniałem nawet czujnik od licznika przy skrzyni lecz diabeł siedzi dalej już nie wiem co robić dalej, proszę o jakieś sensowne wskazówki.
Avatar użytkownika
antonio
Badacz tematu
 
Posty: 209
Dołączył(a): 15 sty 2012, o 16:17
Lokalizacja: WPN/NSZ

problem związany z licznikiem ABF pomocy!!!

 

Postprzez GolfiarzJR » 23 lut 2015, o 21:05

antonio, Moze masa Ci się odpieła z kosce do licznika i wariuje? masa to chyba 8/9 pin
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1416
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez tad » 23 lut 2015, o 21:23

Masy do sprawdzenia są na pinach: 3 oraz 5
tad
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2 maja 2011, o 11:26
Lokalizacja: Miasteczko

Postprzez klaudek669 » 24 lut 2015, o 23:55

Jeszcze do tego co mówią koledzy możesz przeczyścić gniazda bezpieczników. Wygląda jakby coś nie łączyło.
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez antonio » 25 lut 2015, o 00:05

Jutro będę działał najpierw sprawdzę masę i wiązki, będę informował o postępach, mam nadzieję że uda się zlokalizować usterkę

[ Dodano: 2015-03-01, 00:27 ]
Sprawdziłem piny wszystko ok, a czujnik Od prędkościomierza może powodować zwarcie, bo od 80km,h na godzinę wskazówka zaczyna skakać i za zwyczaj w tym momencie dochodzi do resetu,miał ktoś podobny przypadek??
Avatar użytkownika
antonio
Badacz tematu
 
Posty: 209
Dołączył(a): 15 sty 2012, o 16:17
Lokalizacja: WPN/NSZ


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 6 gości