czy to moze byc wina kostki stacyjki?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem ze stacyjka
witam! Nie chce wyrzucac pieniedzy w błoto wiec sie was spytam,mam taki problem ze po wyjeciu kluczyka radio sie nie wyłacza tak jak to do tej pory nie dziala tez brzeczyk od świateł i blokada kierownicy
czy to moze byc wina kostki stacyjki?
czy to moze byc wina kostki stacyjki?Ostatnio edytowano 21 mar 2012, o 11:15 przez PabloSBT, łącznie edytowano 1 raz
- PabloSBT
- Members
no tak ale w takim razie co z tym radiem które ciagle działa i tym bzyczkiem od światel i dziwne że tak nagle wszystko siadło wczoraj było wszystko ok radio podłaczyłem tak że na pamieci jest całyczas prad a na radiu jest dopiero po włożeniu klucza a teraz nagle jest non stop prad
- PabloSBT
- Members
Zico63 napisał(a):Bo za włączanie odpowiednich przewodów w kostce stacyjki odpowiada mechaniczna część stacyjki, prekręcana kluczykiem.
W skrócie, jeśli i elektryka i mechanika (blokada) szwankuje - wyjaśnieniem jest mechanika.
i właśnie co ciekawe kierownica bardzo lekko chodzi prawie jak ze wspomaganiem
czyli cały wkład kluczyka będę musiał wymienić
?? A i dodam jeszcze ze brzeczyk od świateł działa jak włacze przeciw mgielne tylnie ale jak mam zapalone mijania to nie działa. I zauważyłem ze te blaszki sie nie schodza po wyjeciu klucza wiec to pewnie ich wina- PabloSBT
- Members
Zależy jak masz radio ustawione można tak przepiąć, by działało po wyjęciu kluczyka więc z tym radiem może tak masz?
Już niedługo!!!
- tomczibrzoza
- Czytacz
ale tu nie chodzi o samo radio tylko mi prad bierze bo te blaszki w środku sa rozszerzone tak jak by był klucz i tym samym nie działa blokada kierownicy i brzeczek od świateł. Wiecie może czy idzie jakoś tak naprawić tak żeby nie trzeba było zmieniac klucza?tomczibrzoza napisał(a):Zależy jak masz radio ustawione można tak przepiąć, by działało po wyjęciu kluczyka więc z tym radiem może tak masz?
- PabloSBT
- Members
Ja miałem identycznie, nie było blokady i "brzęczka".
Wymieniłem całą stacyjke bo wkoncu sie posypała calkiem.
Znajdź sobie stacyjke razem z wkładami do drzwi, bedziesz miał wtedy jeden klucz do stacyjki i drzwi.
Wymieniłem całą stacyjke bo wkoncu sie posypała calkiem.
Znajdź sobie stacyjke razem z wkładami do drzwi, bedziesz miał wtedy jeden klucz do stacyjki i drzwi.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
• Strona 1 z 1