Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z Wiatrakiem od chlodzenia
Witam. Mam problem z moim Golfem III a mianowicie wczoraj gdy jechalem to nie wlączył mi sie wiatrak i sie troszke zagotował. Moze wiecie czemu sie wiatrak nie właczył albo jaka jest tego przyczyna. Był bym wdzięczny.
- motodriver_3
- Berbeć
najprawdopodobniej termostat do wymiany lub tez jak w golfie mojego ojca możesz tez sprawdzić stan oringa pod korkiem zbiorniczka płynu chłodniczego bo być może sie już rozlata, oring nie drogi wieć na sam początek możesz od tego zacząć, powodzenia 

-

krysek0309 - Badacz tematu
ze sie silnik zagotowal i wiatrak nie wlaczyl to nie wina zadnego oringa ani termostatu pomysl troche.
termostat jak "puszcza" ciagle to auto niedogrzane (nie moze zlapac nawet 90 C )
a jak termostat "trzyma" to auto ma szybko 100 C ale ciecz goraca "siega" czujnika temperatry wiec nawet jak termostat "nie pusci" to wiatrak sie wlaczy i bedzie chodzil
takze ze Ci sie auto zagotowalo to albo czujnik temperatury cieczy chlodzacej (jest w kroccu przy silniku)
lub czujnik temperatury w samej chlodnicy
termostat jak "puszcza" ciagle to auto niedogrzane (nie moze zlapac nawet 90 C )
a jak termostat "trzyma" to auto ma szybko 100 C ale ciecz goraca "siega" czujnika temperatry wiec nawet jak termostat "nie pusci" to wiatrak sie wlaczy i bedzie chodzil
takze ze Ci sie auto zagotowalo to albo czujnik temperatury cieczy chlodzacej (jest w kroccu przy silniku)
lub czujnik temperatury w samej chlodnicy
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Sprawdź czy wiatrak śmiga na "krótko" , często też się nie załącza jak układ się zapowietrzy , ale w większości to czujniki padają

-

pietrasiak2 - Members
dla potomnych :
sprawdzanie na krotko wiatraka (czy jest sprawny)
pod brazowy przewod podlaczamy "minus" z akumulatora
pod czerwono-bialy "plus"
i pozniej ten sam plus do czerwono-czarnego
dzieki temu bedziemy wiedziec czy mamy sprawny sam wiatrak
sprawdzanie na krotko wiatraka (czy jest sprawny)
pod brazowy przewod podlaczamy "minus" z akumulatora
pod czerwono-bialy "plus"
i pozniej ten sam plus do czerwono-czarnego
dzieki temu bedziemy wiedziec czy mamy sprawny sam wiatrak
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1