Witam!
Moj problem jest nastepujacy wczoraj wracajac w nocy uzywalem swiatel drogowych i troche sie zdziwilem.
Trzymajac dzwignie reka swiatla dlugie sa bardzo dobre ladnie oswietlaja wszystko jednak gdy te dzwignie puszcze (swiatla drogowe nadal swieca) to jest bardzo duze pogorszenie swiecenia a mozna by powiedziec ze swieca prawie jak mijania.
Co moglbym sprawdzic , zrobic aby poprawic te drogowe?
Czy zastosowanie przekaznikow cos mi pomoze?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dokladnie tak jak mowi palio45. Sterowanie przekazników: odcinasz przewody od lamp swiatel drogowych i wpinasz na zacisk cewki przekaznika mase cewki bierzesz z budy wejscie do przekaznika podepnij bezposrednio z akumulatora a wyjscie do zarowki swiatla drogowego przewodu ktorego wczesniej przecioles
i bedzie cacy. (Pamietaj jeden na lampę?) sterowanie moga miec wspolne ale w tedy pamietaj zeby zaizolowac kabel plusowy ktory przychodzil do drugiej lampy oraz zapisz sobie na kartce pod ktora strone podpioles sie przekaznikiem lewa czy prawa i schowaj ja do bezpiecznikow bo moze byc tak ze jak w przyszlosci nie bedziesz miec drogowych to zebys wiedzial jaki bezpiecznik sprawdzic a kazda strona ma swoj. Radze sie pospieszyc bo zarowki jak nie dostaja nominalnego napiecia (a tak wlasnie jest) szybciej sie zuzywaja, moze tez dojsc do zbytniego przeciazenia instalacji i cos sie moze upalic. A wtedy jest duzo szukania usterki i milion przyczyn do tego przychodzi
Pozdro
[ Dodano: 2013-01-01, 04:01 ]
kolego a te swiatla masz fabryczne czy sam zmieniales?? (domyslam sie ze fabryczne)
bo teraz tak sie zastanawiam i troche to dziwne jest
w lampach gdzie zarowka jest h4 to w momecie zalaczania drogowych mijania sie wylaczaja.
Natomiast u ciebie h1+h1 swieca i tak powinno byc dwie zarowki na raz po zalaczeniu dlugich
wiec jezeli manetke trzymasz przyciagnieta do siebie i swieca normalnie a jak puscisz jest lipa to ja bym sie na niej skupil czy styki nie sa zabrudzone. Sprawdz jeszcze bezpieczniki (wszystkie)
i bedzie cacy. (Pamietaj jeden na lampę?) sterowanie moga miec wspolne ale w tedy pamietaj zeby zaizolowac kabel plusowy ktory przychodzil do drugiej lampy oraz zapisz sobie na kartce pod ktora strone podpioles sie przekaznikiem lewa czy prawa i schowaj ja do bezpiecznikow bo moze byc tak ze jak w przyszlosci nie bedziesz miec drogowych to zebys wiedzial jaki bezpiecznik sprawdzic a kazda strona ma swoj. Radze sie pospieszyc bo zarowki jak nie dostaja nominalnego napiecia (a tak wlasnie jest) szybciej sie zuzywaja, moze tez dojsc do zbytniego przeciazenia instalacji i cos sie moze upalic. A wtedy jest duzo szukania usterki i milion przyczyn do tego przychodzi
Pozdro
[ Dodano: 2013-01-01, 04:01 ]
kolego a te swiatla masz fabryczne czy sam zmieniales?? (domyslam sie ze fabryczne)
bo teraz tak sie zastanawiam i troche to dziwne jest
w lampach gdzie zarowka jest h4 to w momecie zalaczania drogowych mijania sie wylaczaja.
Natomiast u ciebie h1+h1 swieca i tak powinno byc dwie zarowki na raz po zalaczeniu dlugich
wiec jezeli manetke trzymasz przyciagnieta do siebie i swieca normalnie a jak puscisz jest lipa to ja bym sie na niej skupil czy styki nie sa zabrudzone. Sprawdz jeszcze bezpieczniki (wszystkie)
-

pawel002626 - Czytacz
pawel002626 napisał(a): h1+h1 swieca i tak powinno byc dwie zarowki na raz po zalaczeniu dlugich
Świecić się powinno albo jedno abo drugie i dlatego jak pociągnie na tzw szperacze ma jaśniej bo się świecą 2 lampy

-

pietrasiak2 - Members
Jak wlaczas dlugie to swieca sie mijania i dlugie.
Zaczne chyba od manetki bo tez mi cos tam nie pasuje....czesciej zalaczasz dlugie zeby sie same swiecily nic przytrzymujesz i stad moze nadmierne zuzycie stykow.
Czy sa fabryczne ? Hmm nie mam pojecia auto kupilem miesiac temu i takie swiatla byly fakt sa firmy DEPO wiec kto wie co bylo wczesniej. Jednak ze jest to wersja GT smiem twierdzic ze tak fabryka dala.
Zaczne chyba od manetki bo tez mi cos tam nie pasuje....czesciej zalaczasz dlugie zeby sie same swiecily nic przytrzymujesz i stad moze nadmierne zuzycie stykow.
Czy sa fabryczne ? Hmm nie mam pojecia auto kupilem miesiac temu i takie swiatla byly fakt sa firmy DEPO wiec kto wie co bylo wczesniej. Jednak ze jest to wersja GT smiem twierdzic ze tak fabryka dala.
- Balcer
- Czytacz
Zajrzyj czy jest zworka w kstzałcie litery c w miejce na przekaźnik halogenów, jesli jest to jest to samodzielna przeróbka na 2x H1. Tak czy inaczej bawiac się manetką stracisz tylko czas. Potrzebne sa przekaźniki
- pablomed
- Members
Ja nie mam tej zworki C i palą mi sie obie żarówki na "długich".
Ten spadek napięcia to nie jest wina manetki tylko tego że cała instalacja gubi prąd. Tak jak koledzy piszą trzeba zastosować przekaźniki. Wtedy dopiero lampy zaczną świecić!
Ten spadek napięcia to nie jest wina manetki tylko tego że cała instalacja gubi prąd. Tak jak koledzy piszą trzeba zastosować przekaźniki. Wtedy dopiero lampy zaczną świecić!
Mój golfik
-

slawek5t - Members
• Strona 1 z 1