Witam!
Często dzieje się tak, że przy próbie odpalenia wozu słychać takie "bzzzzzz". Przy kolejnej próbie najczęściej rozrusznik zaczyna kręcić i wóz zaczyna palić, Jednak zdarza się również, że odpala po 3 czy 4 przekręceniu.. Czytałem opinie, problem tkwi w rozruszniku, a dokładnie w bendiksie. Czy ktoś jest wstanie mi to potwierdzić. Ewentualnie prosiłbym o porady jak go wytargać z samochodu. Pytałem w sklepie o nowy, to prosili mnie o podanie numerów rozrusznika. Biedą one widoczne bez wyciągnięcia?
Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
baniors napisał(a):Pytałem w sklepie o nowy, to prosili mnie o podanie numerów rozrusznika. Biedą one widoczne bez wyciągnięcia?
Według mnie to powinni Ci powiedzieć po symbolu silnika.
Słuchaj miałem tak że mi słabo kręcił za pierwszym razem po nocy. Odczekiwałem 10 sekund i już kręcił jakbym go dopiero zgasił. Pojechałem do elektryka znajomego. Posprawdzał mi ładowanie itp. Wyjął rozrusznik i powymieniał wszystkie tulejki. Teraz jest bez porównania.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
no właśnie z rozrusznikami jest ten problem że było ich kilka rodzai i symbol silnika nic nie daje, wyciągnij rozrusznik rozbierz go i jedź do sklepu
-

pawelek03576 - Gaduła
Z tego co pamiętam jak mnie robił rozrusznik to na nim są symbole i po nich wiedział które części brać. Powinien być napis Bosch i pod nim różne cyferki.
Mój Goferek- były:
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1