Problem z regulacją swiateł(problem rozwiązany)

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Problem z regulacją swiateł(problem rozwiązany)

Postprzez Chudy155a » 21 lut 2015, o 22:00

Witam mam dziwny problem z światłami ostatnio coś stało sie z lewą lampą i wkład w środku się rusza tzn całość co trzyma żarówki itd , i na dziurka latało góra dół i raz w kosmos raz na zderzak świeciło. Naprawiłem ten problem lecz mam jeszcze jeden gdy dam żeby lampy szły do góry to idą kawałek i opadaja z z powrotem czego to przyczyna? denerwuje mnie to bo lampy swiecą mi przed sam zderzak;/
Ostatnio edytowano 24 lut 2015, o 22:41 przez Chudy155a, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Chudy155a
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 25 kwi 2014, o 12:40
Lokalizacja: Czerwionka

Problem z regulacją swiateł(problem rozwiązany)

 

Postprzez łukasz1983 » 21 lut 2015, o 22:38

Chudy155a, Jak dla mnie to albo jest woda w silniczku i dla tego głupieje (rozebrać,wysuszyć i poskładać),albo drugie co mi przychodzi do głowy to jak dajesz światła do góry to po prostu wypada trzpień silniczka z lampy,i dla tego opada.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Chudy155a » 21 lut 2015, o 22:47

łukasz1983 napisał(a):Chudy155a, Jak dla mnie to albo jest woda w silniczku i dla tego głupieje (rozebrać,wysuszyć i poskładać),albo drugie co mi przychodzi do głowy to jak dajesz światła do góry to po prostu wypada trzpień silniczka z lampy,i dla tego opada.
z obu naraz ?? mam lampy 1 komorowe z starszego mk3 , może je przełożyć?? ;) silniczek
Avatar użytkownika
Chudy155a
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 25 kwi 2014, o 12:40
Lokalizacja: Czerwionka

Postprzez łukasz1983 » 21 lut 2015, o 22:52

Chudy155a, Sprawdź silniczki,przez wodę (wilgoć) głupieją.Lub jeszcze jedna możliwość potencjometr w kabinie.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Chudy155a » 22 lut 2015, o 22:34

łukasz1983 napisał(a):Chudy155a, Sprawdź silniczki,przez wodę (wilgoć) głupieją.Lub jeszcze jedna możliwość potencjometr w kabinie.


Dziś się temu przyjrzałem i wyglada to tak. mam na 0 są na dole przekręcam na 3 ida trochę do góry i wracają ale jak dam między 3-2 to sie ustawią ale minimalnie do góry , chyba potencjometr ?
Avatar użytkownika
Chudy155a
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 25 kwi 2014, o 12:40
Lokalizacja: Czerwionka

Postprzez łukasz1983 » 23 lut 2015, o 17:43

Chudy155a, Podmień na inny,najlepiej jakbyś pożyczył od znajomego cały włącznik świateł.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Chudy155a » 23 lut 2015, o 20:12

Ok , jutro tak zrobię , i dam ci znac jak to wyszlo:)
Avatar użytkownika
Chudy155a
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 25 kwi 2014, o 12:40
Lokalizacja: Czerwionka


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości