Witam wszystkich.
WV golf III 1992r. 1.8 Automat LPG.
Od niedawna mam problem z potencjometrem przepustnicy, wariują obroty przy starcie itp.
Byłem u mechasa powiedział, że to potencjometr, lecz nie sprawdził na ile pinów jest i kazał kupić to mi wymieni i ustawi. No to zadowolony tym faktem, że już zdiagnozowałem usterkę wróciłem do domu usiadłem do komputera i prowadziłem przeszukanie allegro.pl. Znalazłem, dzwoniłem do sprzedającego aby się upewnić czy na 100% będzie pasować powiedział, że tak. Nowiutki potencjometr zawiozłem do mechasa ten spojrzał i powiedział, że nie dobry, ponieważ ma 4 piny a ja potrzebuje 7 pinów. Szukałem na allegro z 7 pinami i nic nie mogę znaleźć, moje pytanie jest takie czy mógłby ktoś doradzić mi co mam teraz zrobić ? Czy da się może ten z czterema pinami jakoś przerobić, podłączyć bo kurde nie mogę nigdzie znaleźć.
Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
michaal, kolego mylisz sie. We wszystkich silnikach na monowtrysku jest cos takiego jak potencjometr przepustnicy inaczej zwany czujnikiem stopnia otwarcia przepustnicy itp itd. z Tego co pamietam chyba on mial tylko 4 piny. Kolego mozesz cyknac fotke tej wtyczki u Ciebie?
-

Imper - Members
potencjometr przepustnicy u nas w golfach nazywa sie TPS
i zamiast kupic nowy polecam cala przepustnice
i zamiast kupic nowy polecam cala przepustniceAktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Z tego co wiem to w silnikach AAM przy automatycznej skrzyni biegów wystepują Potencjometry na 7pinów
i tutaj zaczynają sie schody
ponieważ taki potencjometr jest cieżki do znalezienia w zamienniku
kiedyś sam szukalem dla kolegi i nie mogłem znaleść...
i tutaj zaczynają sie schody
ponieważ taki potencjometr jest cieżki do znalezienia w zamienniku
kiedyś sam szukalem dla kolegi i nie mogłem znaleść...-

K@mil - POMOCNIK

imper - fotkę mogę cyknąć dopiero jutro po południu.
K@mil- to mnie nie pocieszyłeś chyba, że poszukam gdzieś na szrociku może będą mieli najwyżej używkę kupie. Bo na przepustnice na razie mnie nie stać.
TrójeczkaGT - i tak bym musiał znaleźć przepustnicę z potencjometrem na 7 pinów.
P.S. na 1000% jest 7 pinów liczyłem z 5 razy.
Dzięki wszystkim za rady jak coś jutro wrzucę foty tej wtyczki.
Pozdrawiam.
K@mil- to mnie nie pocieszyłeś chyba, że poszukam gdzieś na szrociku może będą mieli najwyżej używkę kupie. Bo na przepustnice na razie mnie nie stać.
TrójeczkaGT - i tak bym musiał znaleźć przepustnicę z potencjometrem na 7 pinów.
P.S. na 1000% jest 7 pinów liczyłem z 5 razy.
Dzięki wszystkim za rady jak coś jutro wrzucę foty tej wtyczki.
Pozdrawiam.
- bossy20
- Berbeć
• Strona 1 z 1