Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z podlaczeniem sterownika centralnego zamka
W moim golfie 5d z centralnym z kluczyka zabralem sie za podlaczenie centralki z pilota (sterownik za 70zl z allegro) podlaczylem wszystko tak jak nalezy. Otwieranie dziala ale z zamknieciem jest problem gdy przycisne zamkniecie na pilocie to wlacza sie na ok 1s pompa paliwa WTF?! Kabel bialo-czarny ze sterownika odpowiedzialny za zamykanie podpialem pod bialo-czarny z pompki centralnego oznaczenie 12. Ktos moze natknal sie na cos podobnego?
-

P1t3r - Czytacz
Zaczerpne z innego tematu forumowego...
Od sterownika: Sterowanie plusem
kolory:
Czerwony do 12V auta
Czarny do masy auta
Biały do szarego pompki (zamykanie)
Biało-czarny do zielonego pompki (otwieranie)
Żółty i żółto-czarny do 12V w aucie.
-

kebs - Czytacz
kebs napisał(a):Zaczerpne z innego tematu forumowego...Od sterownika: Sterowanie plusem
kolory:
Czerwony do 12V auta
Czarny do masy auta
Biały do szarego pompki (zamykanie)
Biało-czarny do zielonego pompki (otwieranie)
Żółty i żółto-czarny do 12V w aucie.
Mam podpiete tak, od sterownika:
Czerwony, zolty i zolto-czarny do czerwono-zoltego pompki
Czarny do brazowego pompki
Bialo-czarny do zilono-czarny u mnie pin nr 10
Bialy do bialo-czarny nr 10
Wczesniej sie pomylilem, sorki
-

P1t3r - Czytacz
Co nie zmienia faktu, iż masz inaczej podłączone, niż to jest w cytacie wklejonym.
Ja podłączałem ostatnio, tak jak pisze i wszystko działa. A u elektryka chcieli 100 złotych...... 20 minut roboty z lutowaniem
Ja podłączałem ostatnio, tak jak pisze i wszystko działa. A u elektryka chcieli 100 złotych...... 20 minut roboty z lutowaniem

-

kebs - Czytacz
-

kebs - Czytacz
Doszedlem do ladu, otwieranie i zamykanie dziala problem pojawil sie gdy podpialem kable ze sterownika odpowiadajace za mruganie przy otwieraniu i zamykaniu. Po wpieciu sie kabli ze sterownika (u mnie 2 brazaowe, na nich bezpieczniki) w czarno-bialy i czarno-zielony na lampach to awaryjne mrugaly oprocz prawego tylu. Wlaczylem awaryjne i wszystko swiecilo. Zamienilem kable brazowe ze sterownika z czarno-bialym i czarno-zielonym i dalej nie swiecil prawy tyl, tylko ze tym razem nie dziala juz nawet przy wlaczeniu awaryjnych (mruga bardzo slabo razem z zarowka od hamulca)
-

P1t3r - Czytacz
Na przewodach - widać z tego - muszą być diody (poczytaj, są rysunki) - to raz.
Diody na 4 lub 5 A, choć mogą i na 25A - ale nie mniej niż 4A! Wolty dowolne bo każda w ogólnym handlu ma co najmniej 50V, więc zapas jest.
Dwa - to przy pracach poruszał zapewne Kolega wtyczki tylnych lamp i lampy zgubiły masę.
Diody na 4 lub 5 A, choć mogą i na 25A - ale nie mniej niż 4A! Wolty dowolne bo każda w ogólnym handlu ma co najmniej 50V, więc zapas jest.
Dwa - to przy pracach poruszał zapewne Kolega wtyczki tylnych lamp i lampy zgubiły masę.
-

Zico63 - Members
• Strona 1 z 1