Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z paleniem
Jest taki problem, wsadzam kluczyk do stacyjki daje na zapłon a tu samochód nie pali. Na krotko mi odpalił bez problemu. Później okazało się że by odpalić trzeba ruszać kluczykiem by byl w wygodnej pozycji dla niego(nie wiem może styk musi być czy coś) i wtedy odpala bez problemowo również. Pytanie jaka przyczyna? Rozruszana kostka stacyjki czy stacyjka?
- KaMe101
- Czytacz
Re: Problem z paleniem
KaMe101 napisał(a):Jest taki problem, wsadzam kluczyk do stacyjki daje na zapłon a tu samochód nie pali. Na krotko mi odpalił bez problemu. Później okazało się że by odpalić trzeba ruszać kluczykiem by byl w wygodnej pozycji dla niego(nie wiem może styk musi być czy coś) i wtedy odpala bez problemowo również. Pytanie jaka przyczyna? Rozruszana kostka stacyjki czy stacyjka?
Potwierdzam wypowiedz kolegi Prezesika
do wymiany Kostka Stacyjki
Poczytaj sobie w necie... troszke pracy przy wymianie jest ... trzeba odkrecić kierownice + pościągać manetki i wtedy dostajesz sie prawie do kostki

-

K@mil - POMOCNIK

kostka kostka i jeszcze raz kostka
tylko jak masz kupić podróbę z allegro za 20zl to lepiej pojedz na szrot i kup oryginalna 
tylko jak masz kupić podróbę z allegro za 20zl to lepiej pojedz na szrot i kup oryginalna 
-

pandamian21 - Badacz tematu
przydatna fotoporada: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 3+stacyjk*
ja zrobiłem tak:
Odłączyłem aku. Zrzuciłem osłonę kolumny (dwa wkręty), odpiąłem wszystkie kostki z manetek itp. Rozłączyłem kolumnę kierownicy na dole przy pedałach - potrzebne dwie 13 (najlepiej płaską i łamaną oczkową), wysunąłem kolumnę ze stacyjką i całą kierownicą + poduszka. Położyłem na stole. Małym ale długim śrubokręcikiem odkręciłem wadliwą kostkę. wysunąłem ją włożyłem nową . i zmontowałem jak było.
Skorzystaj z powyższego linku z foto-porady osobnika - Bednarus
ja zrobiłem tak:
Odłączyłem aku. Zrzuciłem osłonę kolumny (dwa wkręty), odpiąłem wszystkie kostki z manetek itp. Rozłączyłem kolumnę kierownicy na dole przy pedałach - potrzebne dwie 13 (najlepiej płaską i łamaną oczkową), wysunąłem kolumnę ze stacyjką i całą kierownicą + poduszka. Położyłem na stole. Małym ale długim śrubokręcikiem odkręciłem wadliwą kostkę. wysunąłem ją włożyłem nową . i zmontowałem jak było.
Skorzystaj z powyższego linku z foto-porady osobnika - Bednarus
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1