Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z odpalaniem
Witam mam problem z odpaleniem swojego golferka mianowicie według mnie jest to problem z rozrusznikiem(chociaż nie jestem tego pewien) gdyż podczas odpalanie pobiera zbyt dużo prądu i aku mi natychmiast pada a autko i tak nie odpala. Po wyjęciu rozrusznika przeczyszczeniu i wymianie niezbędnych rzeczy dalej pojawia się problem tylko tym razem ani myśli odpalić. Prosił bym o w miarę szybka odpowiedz bo na poniedziałek potrzebne jest mi autko do pracy
-

Sypek - Berbeć
Pytanie . A przerwy między klatkami komutatora są czyste ? Sprawdź jeszcze szczotkotrzymacz , może robi zwarcie , lub cewka (sprawdź czy ręką możesz obrócić zębatkę bendixa ) wtedy mechanikę wykluczymy 

-

pietrasiak2 - Members
szczotko trzymacz jest ok bendix także ok. o dziwo wczoraj po zmontowaniu nie odpalał dziś jakimś cudem odpalił na pierwszy strzał ale z czasem odpalania staje się coraz cięższe tzn zaczyna rozrusznik stawiać opór i zaczyna padać aku. Powoli zaczynam się poddawać i chyba będę zmuszony oddać go do mechanika
-

Sypek - Berbeć
• Strona 1 z 1