Witam. Mam problem z licznikiem w moim Golfie 1.9TDI, a mianowicie po przekręceniu kluczyka słychać jakiś dziwny dźwięk przez sekundę lub dwie, takie jakby zgrzytanie, a potem już normalnie wszystko się włącza. Wcześniej nie było tego dźwięku, więc coś jest nie tak. I jeszcze jedno, jak z powrotem przekręcę kluczyk to pozycji zerowej, czyli aby wyjąć, to wskazówka poziomu paliwa zostaje, nie wraca na dół jak wszystkie inne O co chodzi?
To chyba nie może być sam silniczek, tylko grubsza sprawa, bo jak wyjmę kluczyk to gaśnie licznik przebiegu i zegar, a po przekręceniu stacyjki dopiero się załącza i oczywiście godzina 0:00 Ma ktoś jakiś pomysł?
saszelqq napisał(a):A no nie działa lampka podsufitki i nie zawsze podświetla mi pokrętła nawiewu, a to coś wspólnego ma? I co to znaczy "wgsz"?
sprawdź bezpiecznik nr 21 ok?
wgsz to eee noo coś takiego co przelicza impulsy ze skrzyni na twoją prędkość. Chyba dobrze wyjaśniłem. Z dieslów chyba wszystkie pasują naprzemiennie chociaż mogę się mylić. Dawno nie patrzyłem na tabelki wgsz.
Tego bezpiecznika nie było jak sprawdzić, bo to przecież taka kostka i nie widać co w środku. Ale nie ważne, taki bezpiecznik kilka zł, drogi nie był Z tym licznikiem to trzeba będzie pożyczyć od kogoś najpierw i sprawdzić, czy to to, żeby na darmo nie bulić Dzięki.