) ale wsio demonotowalem ostatnio z przodu i czyscilem i nasmarowywalem klocki i prowadnice. POmocy bo samochod mam zamiar sprzedawac takze lipa by byla z ta lampka go sprzedacModerator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
problem z lampka od recznego
WItam panowie, problem jest taki jak w temacie. Swieci mi sie lampka od recznego na panelu i nie mam pojecia od czego to jest. Sprawdzalem: reczny sie nie wiesza a wrecz przeciwnie dziala malina, ten czujnik od recznego co jest pod recznym dziala tez sprawdzalem, plynu hamulcowego jest troche nad max czyli git tu tez. troche mi z przodu chamulce chamuja kola, mysle ze to od zaciskacza klockow ( czy jak to on sie fachowo nazywa
) ale wsio demonotowalem ostatnio z przodu i czyscilem i nasmarowywalem klocki i prowadnice. POmocy bo samochod mam zamiar sprzedawac takze lipa by byla z ta lampka go sprzedac
) ale wsio demonotowalem ostatnio z przodu i czyscilem i nasmarowywalem klocki i prowadnice. POmocy bo samochod mam zamiar sprzedawac takze lipa by byla z ta lampka go sprzedac- Bennywigry
- Berbeć
palio45 napisał(a):ewentualnie sprawdź poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku i dolej trochę
palio45 czytaj cały tekst. kolega pisał nt poziomu płynu...
"...plynu hamulcowego jest troche nad max czyli git tu tez..."
Polecam sprawdzić cały kabel idący od ręcznego do skrzynki oraz kable od zbiorniczka - może gdzieś się przetarł, styka z blachą i powoduje świecenie kontrolki.
-

prezesik - Members
mi kiedys w e36 non stop sie swiecila, gdy przyszlo do sprzedazy to poprostu wyjalem ta lampke z zegarow i gosc sie nawet nie z czail 

-

pandamian21 - Badacz tematu
Kontrolka jest po to, aby Cię informowała o np niskim stanie płynu hamulcowego. Kiedyś będziesz jechał, nie będziesz wiedział, że zszedł płyn ze zbiorniczka, hamulców nie będzie, Ty o tym nie będziesz wiedział i może dojść do nieszczęścia.
A poprzedni kolega ze sprzedażą bmw bez kontrolki hamulca - pogratulować ... niech się nowy właściciel rozbije.
A poprzedni kolega ze sprzedażą bmw bez kontrolki hamulca - pogratulować ... niech się nowy właściciel rozbije.
-

prezesik - Members
Bennywigry, też tak miałem w styczniu. Śmigałem sobie na ręcznym po śniegu (be a Drift King
), a później jak przyszło co do czego to samo przez siebie się zapaliło w trasie. Pojeździj trochę na szarpanego, pohamuj ręcznym, powciskaj go najpierw na maxa do góry, a później lekko przyciśnij do samego końca - mi pomogło.
No comment...
), a później jak przyszło co do czego to samo przez siebie się zapaliło w trasie. Pojeździj trochę na szarpanego, pohamuj ręcznym, powciskaj go najpierw na maxa do góry, a później lekko przyciśnij do samego końca - mi pomogło.
pandamian21 napisał(a):mi kiedys w e36 non stop sie swiecila, gdy przyszlo do sprzedazy to poprostu wyjalem ta lampke z zegarow i gosc sie nawet nie z czail
No comment...

-

PrzemkoXVI - Members
nie to nie reczny co sie zawiesza bo sprawdzalem, reczny spuszczal i kolka sie kreca ladnie dosc dlugo. Kurde nie raczej nie mam abs w nim, a co radzisz ''Gofer'' ?
- Bennywigry
- Berbeć
Bennywigry napisał(a):Kurde nie raczej nie mam abs w nim, a co radzisz ''Gofer'' ?
Mam niestety ten sam problem z kontrolką . Gdzieś czytałem że przy awarii ABS może świecić się kontrolka ręcznego .Wątek niestety niesprawdzony .
Narazie u siebie utknąłem z problemem .
Bennywigry napisał(a):nie to nie reczny co sie zawiesza bo sprawdzalem
Nie chodzi tu o zawieszanie się ręcznego tylko zawieszanie się wyłącznika pod ręcznym - też proponuję sprawdzić .
I do sprawdzenia przewody przy zbiorniczku płynu hamulcowego .
-

Gofer - Gaduła