witam....
niewiem czy w dobrym miejscu wstawilem posta....w razie czego prosze o info na przekierowanie...problem tkwi w kontrolkach...tzn mam silnik aaz gtd 75km na zilnym silniku gdy lekko daje gazu iruszam to kotrloki szaleja i wskazowki rowniez tna pokazuja mi nawet predkosc 60km jak jade faktycznie 20 badz 30... sa ta chwilowe wahania ale jest to dziwne bo jak mialby gasnac tez sie zdarza....no i powyzej 120km tak sammo czy na zimnym czy juz cieplym mialby jak cos zgasnac....co mu dolega...z gory dzieki
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
- krzysiek1992
- Badacz tematu
wystarczy chwila tylko, on sie poprostu zresetuje km total ci zostana tak jak masz natomiast te km od tankowania sie skasuja tak jak i zegarek
-

Siw3k - Members
- Rocznik: 2002
- Silnik: 1.8T
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
marcinkoz2910 napisał(a):sprawdź czy nie masz zimnych lutów na gnieździe licznika
os...tylko jestem zielony z elektryki...jak bys mi wytlumaczyl troszke jasniej bede wdzieczny,,,,
- makaveli1986
- Czytacz
często na tym gnieździe gdzie wtyka się kostkę do licznika wyłamują się połączenia lutowane i to są te pęknięcia
u mnie było tak z kontrolką wody
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910 napisał(a):często na tym gnieździe gdzie wtyka się kostkę do licznika wyłamują się połączenia lutowane i to są te pęknięcia
mialem sprawdzic to wczoraj ale zauwazylem wczoraj jeszcze gorsza rzecz...tzn na kazdym biegu golfina kreci mi sie tylko do 3tys obr...potem wlasnie szaleja wskazowki i jakby nie chcial dalej sie rozpedzac....co to moze byc....
- makaveli1986
- Czytacz
o tym rozpędzaniu poczytaj w dziale diesla, być może turo sie masz jakieś przewody od turba są nieszczelne lub w najgorszym wypadku pada turbo, poczytaj w tym dziale od ropniaków napewno sie coś dowiesz
-

krysek0309 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1