Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z komunikacją VAG
Witam. Przepraszam moderatorów za zakładanie kolejnego tematu o VAG ale nigdzie nie znalazem odpowiedzi na moje pytanie. Posiadam golfa 3 1.9tdi 1Z 1995r mam problemy z komunikacją z VAG. Wyciągałem komputer nie widać nigdzie żeby ścieżki były popalone ale podczas jazdy cały czas miga mi kontrolka świec. nie moge nawiązać połącznia z vagiem. Poprzegnie auto normalnie się łączyło. Vaga mam ustawionego dobrze, sprawdzałem napięcie na kostce i tak, mase podłączyłem do + od radia, 12v na kostce podłączyłem do masy radia i tu wszedzie miałem przejście. Problem mam jak sprawdzić linie K bo jak podłączałem ją pod mase od radia to próbówka się nie zaświeciła i było słychać jednorazowe tykanie gdzieś jakby pod deską roździelczą(nie w skrzynce bezpieczników). Pewnie przez to nie mogę nawiązać połączenia bo coś jest nie tak z linią K czekam na wskazówki chłopaki
- JaskoDZA
- Berbeć
To tykanie występował również u mnie w 1Z 1996r. Sprawdz w vagu czy ustawiłeś dopry port Can (1,2,3 albo 4). Jak nie wiesz jak to sprawdzić próbuj po kolei 

- Kacper Zych
- Czytacz
port na pewno mam dobry ustawiony, w menedżerze urządzeń ustawiłem na com 1 i na vagu też ustawiłem com 1. Jak daje test kabla to jest ok ale jak chce sie połączyć to już nie da rady;/ Musze po kolei zacząć sprawdzać wszystkie kable. Prosze po kolei mi radzić jak to sprawdzać
- JaskoDZA
- Berbeć
• Strona 1 z 1