Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
problem z instalacja od radia
witam. mam problem z instalacja od radia w tym sek ze mam radio podlaczonae na ostro polowy kabelkow nie mam. wsadzam reke do tej wneki od radia i nie ma tam tez nic. co z tym zrobic? macie jakies pomysly?
- fomek3
- Berbeć
Nie "cały przód" a kilka plastyków przed kolanami kierowcy; przed pasażerem można już kabelki ukryć w schowku czy pod schowkiem - i piszę tu o kabelkach do prawego głosnika, gdyby i ich nie było.
Jak Kolega chce "obejść" to? Puścić po desce rozdzielczej w rurkach PCV, jak w piwnicach?
No i tak: plus jest w skrzynce bezpieczników i we wtyku zapalniczki, minus też, i byle gdzie na blasze, a plus "po zapłonie" w skrzynce bezpieczników lub kostce stacyjki, po zdjęciu osłony kolumny kierowniczej.
Jak Kolega chce "obejść" to? Puścić po desce rozdzielczej w rurkach PCV, jak w piwnicach?
No i tak: plus jest w skrzynce bezpieczników i we wtyku zapalniczki, minus też, i byle gdzie na blasze, a plus "po zapłonie" w skrzynce bezpieczników lub kostce stacyjki, po zdjęciu osłony kolumny kierowniczej.
-

Zico63 - Members
Kupujesz kostki w jakimś elektronicznym, brązową i czarną i sobie lutujesz ze starą wiązką, która się pewnie kończy na wysokości regulacji nawiewów
Całego przodu? Deski nie ściągasz tylko musisz najlepiej wyjąć tą kieszeń gdzie wkłada się radio. Śruby masz pod zaślepkami (podgrzewanie foteli), środkowymi nawiewami, po lewej pod włącznikiem świateł, wcześniej demontując zaślepkę air-bag i abs. Trzeba też zdjąć obudowę licznika. Wszystko jest bardzo intuicyjne i wystarczy wkrętak płaski.
Możesz też zdemontować schowek dolny jak masz i górny jak nie masz poduchy.
Całego przodu? Deski nie ściągasz tylko musisz najlepiej wyjąć tą kieszeń gdzie wkłada się radio. Śruby masz pod zaślepkami (podgrzewanie foteli), środkowymi nawiewami, po lewej pod włącznikiem świateł, wcześniej demontując zaślepkę air-bag i abs. Trzeba też zdjąć obudowę licznika. Wszystko jest bardzo intuicyjne i wystarczy wkrętak płaski.
Możesz też zdemontować schowek dolny jak masz i górny jak nie masz poduchy.
-

hellaflush - Gaduła
fomek3 napisał(a):sciaglem te 3 elementy ale pod nimi jest taki elelmant duzy z metalu.. i jest maly dstep do tej instalacji. co robic?
Dobrze obejrzeć przebieg wiązki z kostki stacyjki do skrzynki bezpieczników i do tej wiązki podpiąć się opaskami ze swoją wykonaną wiązką. Dostęp jest tam znakomity, jak na jednak mający parę urządzeń samochód; tak jak we Fiacie 126p to jednak nie będzie...
Ja sam robiłem nie raz tam kabelki i jest to czysta przyjemność.
Kolega by chciał to mieć rozłożone jak na stole?

-

Zico63 - Members