Witam,
mam problem ze sterowaniem el. szybą z pozycji pasażera. Od strony kierowcy mogę ją opuszczać i podnosić, domykanie szyb też ją zamyka. Wcześniej od strony pasażera miałem uszkodzony przełącznik który mógł tylko zamykać (bo brakowało z jednej strony blaszki) i przez jakiś czas nie działał, później działał, i teraz znowu nie działa. Zmieniłem przełącznik na sprawny, sprawdzony i nie otwiera. Lampka w przełączniku świeci i prąd dochodzi.
Macie jakieś pomysły dlaczego to może nie działać?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
skoro jest zasilanie i przełącznik 100% sprawny to pozostaje sterownik silnika
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Musisz się upewnić czy włącznik szyby podaje napięcie lub masę (jedno otwiera drugie zamyka) kablem zielono białym. Kabel ten idzie ze styku nr 5 włącznika do styku nr 3 modułu szyby pasażera.
W każdym razie tego typu awaria modułu byłaby bardzo rzadka, raczej coś z włącznikiem lub jego zasilaniem
W każdym razie tego typu awaria modułu byłaby bardzo rzadka, raczej coś z włącznikiem lub jego zasilaniem
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1