Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z elektryką, czujnikiem stop oraz domykaniem szyberd
Witam, mam problem którego nie ma chyba nigdzie opisanego, mianowicie podczas postoju bez przekręconego zaplonu gdy uchylona jest szyba kierowcy, po naciśnięciu hamulca słychać jakby przekaźnik i domyka mi szybę, natomiast podczas jazdy po naciśnięciu hamulca domyka się szyberdach. Zauważyłem też że gdy podczas nie przekręconego zapłony włączę światła pozycyjne i manętkę przeciągnę na długie to włącza mi się nawiew kabiny. Wie ktoś co to może być lub spotkał się z czymś takim ? 

- cultstyle
- Berbeć
cultstyle, Co do pierwszego problemu to nie jestem pewny na bank,ale mi to wygląda na coś z masą,a raczej jej brak.
http://www.golf3.pl/topics4/brak-swiate ... t54903.htm
Ten temat już był poruszany na forum,i to jest normalne.cultstyle napisał(a):Zauważyłem też że gdy podczas nie przekręconego zapłony włączę światła pozycyjne i manętkę przeciągnę na długie to włącza mi się nawiew kabiny. Wie ktoś co to może być lub spotkał się z czymś takim ?
http://www.golf3.pl/topics4/brak-swiate ... t54903.htm
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dzieki za szybką odpowiedź, jeden problem z głowy przynajmniej
A jezeli chodzi o tę mase to przy czym mam szukać masy która nie łączy?
[ Dodano: 2014-02-09, 15:05 ]
Mozliwe że to przez moduł RdW który mam odpięty i na krótko spięte w kostce ?
[ Dodano: 2014-02-10, 22:58 ]
Witam ponownie, problem nie rozwiązany, miał ktoś podobnie i podzieliłby się informacjami co sprawdzić i jak to naprawić ?
A jezeli chodzi o tę mase to przy czym mam szukać masy która nie łączy?
[ Dodano: 2014-02-09, 15:05 ]
Mozliwe że to przez moduł RdW który mam odpięty i na krótko spięte w kostce ?
[ Dodano: 2014-02-10, 22:58 ]
Witam ponownie, problem nie rozwiązany, miał ktoś podobnie i podzieliłby się informacjami co sprawdzić i jak to naprawić ?
- cultstyle
- Berbeć
cultstyle, nie licz na konkretną odpowiedź bo to jest awaria która może mieć wiele przyczyn, może być związana z brakiem masy w wielu miejscach, ze zwarciem kabla czujnika pedału do okablowania centrala, może być związana z zwarciem od kabli dokladanego alarmu jest takowy masz do czujnika stopu, naprawdę trudno powiedzieć ale dla wprawnego elektryka to będzie chwila szukania z miernikiem
- pablomed
- Members
dzięki za odpowiedź, niestety odłączenie wtyczki i innych wtyczek nic nie dało. Nie robi mi się choinka na światłach. Więc tam musi być dobrze. Może być to wina jakiegoś czujnika stopu ? gdzie jest połączona masa od niego i od szyb elektrycznych i szyberdachu ?
- cultstyle
- Berbeć
• Strona 1 z 1