Witam, mam kolejny problem z golfem a mianowicie chyba będzie coś z alternatorem ponieważ co drugi dzień ładuje aku. bo poprostu jest tak cięzki rozruch że zakręci pare razy i koniec.Gdy naładuje to jest wporządku i na trzeci dzień spowrotem ładowanko.Chce się was zapytać czy to będzie wina szczotek w alternatorze czy może coś innego ma wpływ na ładowanie.Zauważyłem ostatnio dziwną rzecz, gdy auto stoi zapalone obok domu to mi śnieży telewizor heh,może się to wydawać głupie ale wydaje mi się że jest jakieś przebicie, może właśnie w alternatorze lub instalacji???
Co o tym sądzicie???ma ktoś jakieś rady???
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
paxstor napisał(a):ale i od reszty instalacji
Szczególnie od całej instalacji WN czyli wysokiego napięcia (szczególnie przewody zapłonowe, ale i masa cewki, kopułka, nasadki świec).
I kilka uwag o zmierzeniu "uciekającego" ewentualnie prądu:
PORADA
-

Zico63 - Members
nie bede zakladal nowego tematu
kreci 4-5 razy za pierwszym razem ale odpala wina rozrusznika
? wykonczyl sie juz
? przy odpalonym silniku wlacze nawiew czy swiatla dziwnie spadaja obroty tak powinno byc czy cos z altkiem nie tak
?
kreci 4-5 razy za pierwszym razem ale odpala wina rozrusznika
? wykonczyl sie juz
? przy odpalonym silniku wlacze nawiew czy swiatla dziwnie spadaja obroty tak powinno byc czy cos z altkiem nie tak
?to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
Co do przewodów to były wymieniane miesiąc temu na ''droższy zamiennik'' więc raczej one odpadają.A jak ma się sprawa szczotek w altku, one są tylko odpowiedzialne za ładowanie aku.
?czy jeszcze inne elementy alternatora np.łożyska,regulator napięcia???
?czy jeszcze inne elementy alternatora np.łożyska,regulator napięcia???- DuDziAs
- Berbeć
DuDziAs, co do budowy alternatora użyj googli - znacznie więcej jest tam elementów do zepsucie, póki co nie wiesz na czym polega awaria więc weź miernik i sprawdź czy alternator dobrze ładuje, opisy na forum. ładuje dobrze to szukasz winy w aku lub ucieczce prądu, ładuje źle - to go naprawiasz lub wymieniasz bo sa tanie w używkach
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1