Hej. Wiem że w autach marki VW po wyjęciu kluczyka ze stacyjki nie gaśnie licznik ani zegarek...
Więc mam pytanie, co mam zrobić żeby po wyjęciu kluczyka zgasł licznik i zegarek???
Proszę o pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: Porada dotycząca licznika i zegarka w vw golf 3
zacny11 napisał(a):Hej. Wiem że w autach marki VW po wyjęciu kluczyka ze stacyjki nie gaśnie licznik ani zegarek...
Więc mam pytanie, co mam zrobić żeby po wyjęciu kluczyka zgasł licznik i zegarek???
Proszę o pomoc
pewnie można to podłączyć pod plus który pojawia się na zapłonie ale po co?
będzie się resetować przebieg chwilowy
będzie się resetować zegarek
będzie się resetować pamięć stała mfa
warto? chyba nie
- killah
Myślałem że można zrobić tak, żeby po zgaszeniu silnika i zamknięciu autka po prostu zgasł licznik przejechanych kilometrów i zegarek, a nic się nie kasowało.Tak się dzieje np. w citroenie berlingo. Jest to jakaś forma oszczędzania energii z akumulatora. Na przestrzeni 14 dni to trochę prądu wyciągnie z akumulatora...
-

zacny11 - Czytacz
zacny11 napisał(a):Myślałem że można zrobić tak, żeby po zgaszeniu silnika i zamknięciu autka po prostu zgasł licznik przejechanych kilometrów i zegarek, a nic się nie kasowało.Tak się dzieje np. w citroenie berlingo. Jest to jakaś forma oszczędzania energii z akumulatora. Na przestrzeni 14 dni to trochę prądu wyciągnie z akumulatora...
mam akumulator od zimy 2009. Jakoś nie padł. Wystarczający argument?
być może można odłączyć zasilanie tylko od wyświetlacza. Pogadaj z shibbyOP on chyba modził coś z licznikiem niedawno.
- killah
ja u niego w liczniku wszystko robiłemkillah napisał(a):Pogadaj z shibbyOP on chyba modził coś z licznikiem niedawno.

pewnie można ale dla mnie to zbędna rzeźba ... ile może taki licznik ciągnąć 0.5mA ?killah napisał(a):być może można odłączyć zasilanie tylko od wyświetlacza.
-

michalqqr - Gaduła
michalqqr napisał(a):ja u niego w liczniku wszystko robiłemkillah napisał(a):Pogadaj z shibbyOP on chyba modził coś z licznikiem niedawno.pewnie można ale dla mnie to zbędna rzeźba ... ile może taki licznik ciągnąć 0.5mA ?killah napisał(a):być może można odłączyć zasilanie tylko od wyświetlacza.
zmierzam od początku do tego że to bez sensu

- killah
Mierzyłem jakiś czas temu pobór prądu z aku przy spoczynku (kluczyk wyjęty ze stacyjki) i pomiar wynosił jakoś 0,2A... tak więc nie ma czego oszczędzać
(a wtedy jeszcze miałem radio, które także wyświetlało coś tam na ekranie w standby).
Jakby było mało dłubania to można by coś takiego wykonać, za niedługo będę rozbierał licznik więc podumam trochę nad tym.
(a wtedy jeszcze miałem radio, które także wyświetlało coś tam na ekranie w standby).
Jakby było mało dłubania to można by coś takiego wykonać, za niedługo będę rozbierał licznik więc podumam trochę nad tym.
-

mroova - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1