Pompka od centralnego zamka

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Pompka od centralnego zamka

Postprzez Mario1987 » 26 maja 2014, o 11:47

Mam taki problem, jak otwieram auto to pompka nie wyłącza się tylko jeszcze przez chwile pracuje (przy zamykaniu wszystko jest ok). Już kiedyś miałem ten problem, oddałem auto do elektryka, przez ponad dwa lata nic się nie działo i teraz znowu ten sam problem. Ciekawostką jest to, że nie zawsze tak się dzieje.
Mario
Mario1987
Czytacz
 
Posty: 76
Dołączył(a): 3 sty 2012, o 11:44
Lokalizacja: Legionowo

Pompka od centralnego zamka

 

Postprzez Gesiu_15 » 26 maja 2014, o 11:51

szukaj , gdzieś ucieka powietrze i dlatego chodzi pompka ok 1 min po otworzeniu . Szukaj przy okolicach zamków , przy pompce , na łączeniach , gdzieś powinno być słychać powietrze jak ucieka . Dodam miałem to samo , winna była membrana zamka bo uciekało mi z tamtąd powietrze . :-) musisz szukać
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 26 maja 2014, o 11:58

Może tez być uszkodzona sama pomka zwłaszcza że dzieje się to w jedną stronę, jest tam styk wyłączający ją po przekroczeniu zadanego ciśnienia, możesz do niej zajrzeć albo podmienić na próbę szroty są ich pełbne.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Mario1987 » 26 maja 2014, o 23:39

Dziękuje za rady. Szukając rozszczelnienia muszę pewnie zdjąć boczki od wszystkich drzwi? Praktycznie wszędzie może coś być nie tak.
Mario
Mario1987
Czytacz
 
Posty: 76
Dołączył(a): 3 sty 2012, o 11:44
Lokalizacja: Legionowo

Postprzez Gesiu_15 » 26 maja 2014, o 23:41

musisz dobrze się przysłuchać ale możesz i boczki zdjąść , posprawdzać dokładnie . Spróbuj podmienić pompkę od centralnego czy coś da . :-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez adams » 29 maja 2014, o 13:50

jeśli nieszczelnośc to bym obstawił w pierwszej kolejności przelotki drzwi.
Avatar użytkownika
adams
Gaduła
 
Posty: 562
Dołączył(a): 2 cze 2007, o 03:10
Lokalizacja: włocek
Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Mario1987 » 6 lis 2014, o 17:59

Problem rozwiązany, w bagażniku pod wykładziną znalazłem rurkę od centralki była cała sfatygowana, nie miała ścianek w pewnych miejscach. Teraz już wszystko chodzi elegancko.
Mario
Mario1987
Czytacz
 
Posty: 76
Dołączył(a): 3 sty 2012, o 11:44
Lokalizacja: Legionowo


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości