Polski Vag. jak przypisywac.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Polski Vag. jak przypisywac.

Postprzez chuck66 » 22 lut 2015, o 00:47

Witam. Potrzebuje pomocy z obluga polskiego vaga. Wiecie może koledzy jak przypisać zaworek z przewodu idącego do pochlaniacza oparow? Czy lepiej jechac do mechanika i za grosze to zrobić? Ściągnąłem sobie polskiego vaga. Vag com nie chce mię sie zainstalować itd. Kabel mam. Obd II.
chuck66
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 15 maja 2014, o 08:44
Lokalizacja: Garwolin

Polski Vag. jak przypisywac.

 

Postprzez VolDan » 22 lut 2015, o 12:55

chodzi Ci o zaworek z instalacji EVAP? co się dzieje?? sciagnij sobie VAG COM 3.11 i to jest 100% łatwiejsze od Polskiego Vaga
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku ;)
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez k-m-r1 » 22 lut 2015, o 15:00

Zaworek cyka to działa

vag 311 lub 407 proste i łatwe
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez VolDan » 22 lut 2015, o 16:08

u mnie cykał i był uszkodzony. co Ty na to? on ma cyknać tylko raz
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku ;)
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez k-m-r1 » 22 lut 2015, o 17:41

u mnie cyka na luzie co 1 s gdy silnik dostanie z 40 stoni

zaworek otwiera sie silnik zaciaga opary paliwa z baku i bak jest odpowietrzony
cyka cyklicznie

Dla mnie nie ma znaczenia czy działą czy nie to jest jak Odma
Silnik dopala to co może zamiast wypuszczać w atmosfere

spotkałem sie z tym że ten cykający dinks mechanicy odpinają bo komuś cos cyka mechanik " naprawia za 50 zł"
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez VolDan » 22 lut 2015, o 18:30

u mnie go nie było i silnik świrował. pokazywał się błąd V60 i silnik szalał jak kobieta przy okresie ;P
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku ;)
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez tad » 22 lut 2015, o 20:52

Zaworku nie trzeba przypisac, tam nie ma żadnej cyfrowej tajemnej transmisji ;-)
tad
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2 maja 2011, o 11:26
Lokalizacja: Miasteczko

Postprzez chuck66 » 23 lut 2015, o 00:12

Czyli normalnie podpiąć i będzie dobrze? I to prawda ze przepustnica sie sama adoptuje wlaczajac silnik i pozostawienie go aż do włączenia sie wentylatora bez dotykania gazu? Bo nie jestem pewien czy byla dobrze zaadoptowana przez poprzedniego właściciela.
chuck66
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 15 maja 2014, o 08:44
Lokalizacja: Garwolin

Postprzez tad » 23 lut 2015, o 00:39

Jak podepniesz nowy zaworek powinien działać bez żadnego Vagowania.
Co do przepustnicy ja zawsze adaptuje vagiem ale sama tez potrafi się z tego co czytałem zaadoptować podczas normalnej jazdy. Sterownik musi tylko poznać skrajne ustawienia przepustnicy.
tad
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2 maja 2011, o 11:26
Lokalizacja: Miasteczko

Postprzez k-m-r1 » 24 lut 2015, o 20:21

nie muci poznać skrajnych ustawień przepustnucy

zdaptacja jest na wolnych obrotach

po pierwszym odpaleniu sterownik dobiera pozycje od max otwartej przymyka

to samo robi gdy silnik jest nagrzany niezależnie czy auto stoi czy jedziesz i staniesz na światłach

sam dobierze parametry gdy bedzie miał takie warunki

sterownik jest minimalnie inteligentny nie raz adaptowałem przez odpinanie aku i czekanie do wentylatora
i ostatnio nie czekam tylko podpinam Aku odpalam silnik i jade
zero problemów bo sterownik silnika myśli
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez tad » 24 lut 2015, o 22:20

Z tym myśleniem sterowników to bym nie przesadzał ;-)
tad
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2 maja 2011, o 11:26
Lokalizacja: Miasteczko

Postprzez k-m-r1 » 25 lut 2015, o 15:41

tad, mogika jest zaimplementowana przez programiste
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość