Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Polski Vag. jak przypisywac.
Witam. Potrzebuje pomocy z obluga polskiego vaga. Wiecie może koledzy jak przypisać zaworek z przewodu idącego do pochlaniacza oparow? Czy lepiej jechac do mechanika i za grosze to zrobić? Ściągnąłem sobie polskiego vaga. Vag com nie chce mię sie zainstalować itd. Kabel mam. Obd II.
- chuck66
- Berbeć
chodzi Ci o zaworek z instalacji EVAP? co się dzieje?? sciagnij sobie VAG COM 3.11 i to jest 100% łatwiejsze od Polskiego Vaga
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Zaworek cyka to działa
vag 311 lub 407 proste i łatwe
vag 311 lub 407 proste i łatwe
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
u mnie cyka na luzie co 1 s gdy silnik dostanie z 40 stoni
zaworek otwiera sie silnik zaciaga opary paliwa z baku i bak jest odpowietrzony
cyka cyklicznie
Dla mnie nie ma znaczenia czy działą czy nie to jest jak Odma
Silnik dopala to co może zamiast wypuszczać w atmosfere
spotkałem sie z tym że ten cykający dinks mechanicy odpinają bo komuś cos cyka mechanik " naprawia za 50 zł"
zaworek otwiera sie silnik zaciaga opary paliwa z baku i bak jest odpowietrzony
cyka cyklicznie
Dla mnie nie ma znaczenia czy działą czy nie to jest jak Odma
Silnik dopala to co może zamiast wypuszczać w atmosfere
spotkałem sie z tym że ten cykający dinks mechanicy odpinają bo komuś cos cyka mechanik " naprawia za 50 zł"
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Czyli normalnie podpiąć i będzie dobrze? I to prawda ze przepustnica sie sama adoptuje wlaczajac silnik i pozostawienie go aż do włączenia sie wentylatora bez dotykania gazu? Bo nie jestem pewien czy byla dobrze zaadoptowana przez poprzedniego właściciela.
- chuck66
- Berbeć
Jak podepniesz nowy zaworek powinien działać bez żadnego Vagowania.
Co do przepustnicy ja zawsze adaptuje vagiem ale sama tez potrafi się z tego co czytałem zaadoptować podczas normalnej jazdy. Sterownik musi tylko poznać skrajne ustawienia przepustnicy.
Co do przepustnicy ja zawsze adaptuje vagiem ale sama tez potrafi się z tego co czytałem zaadoptować podczas normalnej jazdy. Sterownik musi tylko poznać skrajne ustawienia przepustnicy.
- tad
- Czytacz
nie muci poznać skrajnych ustawień przepustnucy
zdaptacja jest na wolnych obrotach
po pierwszym odpaleniu sterownik dobiera pozycje od max otwartej przymyka
to samo robi gdy silnik jest nagrzany niezależnie czy auto stoi czy jedziesz i staniesz na światłach
sam dobierze parametry gdy bedzie miał takie warunki
sterownik jest minimalnie inteligentny nie raz adaptowałem przez odpinanie aku i czekanie do wentylatora
i ostatnio nie czekam tylko podpinam Aku odpalam silnik i jade
zero problemów bo sterownik silnika myśli
zdaptacja jest na wolnych obrotach
po pierwszym odpaleniu sterownik dobiera pozycje od max otwartej przymyka
to samo robi gdy silnik jest nagrzany niezależnie czy auto stoi czy jedziesz i staniesz na światłach
sam dobierze parametry gdy bedzie miał takie warunki
sterownik jest minimalnie inteligentny nie raz adaptowałem przez odpinanie aku i czekanie do wentylatora
i ostatnio nie czekam tylko podpinam Aku odpalam silnik i jade
zero problemów bo sterownik silnika myśli
-

k-m-r1 - Weteran
tad, mogika jest zaimplementowana przez programiste
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1