Witam,
Przeszukałem wiele tematów, ale nie znalazłem takiego, który mówiłby o moim problemie.
Otóż mam problem z podświetleniem zegarów. W 98%(na podstawie badań TVN24) gdy odpalam mojego Golfa, to nie mam podświetlenia. Natomiast normalnie świecą się wyświetlacze od przebiegu, MFA itp. Żeby było ciekawiej, podświetlenie ma swe chwile, że się nawraca i świeci, zwykle po jakiejś jeździe po dołach, gdy coś się 'utrzęsie'.
Czy ma ktoś jakieś porady jak zdiagnozować, gdzie jest problem i ewentualnie jak mogę go usunąć?
Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
hickline, Sprawdź bezpiecznik nr3.
Coś ci zapewne nie łączy,jak wraca podświetlenie po wjechaniu w dziurę.
Coś ci zapewne nie łączy,jak wraca podświetlenie po wjechaniu w dziurę.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Widzę, że podoby kłopot mam ja z tym, że jest trochę inaczej. Mianowicie:
1. był mróz, włączam światła mijania, podświetlenie deski się świeci i wszystko jest ok;
2. auto nagrzało się w środku - podświetlenie gaśnie (!)
3. jest wiosna - podświetlenie zwykle gaśnie zaraz po przekręceniu włącznika świateł na pozycyjne lub - względnie - mijania.
Żadnych kostek nie sprawdzałem jeszcze, bo ja nie bardzo technicznie-manulanie jestem
Włącznik zwarę robi? Jest taka możliwość?
1. był mróz, włączam światła mijania, podświetlenie deski się świeci i wszystko jest ok;
2. auto nagrzało się w środku - podświetlenie gaśnie (!)
3. jest wiosna - podświetlenie zwykle gaśnie zaraz po przekręceniu włącznika świateł na pozycyjne lub - względnie - mijania.
Żadnych kostek nie sprawdzałem jeszcze, bo ja nie bardzo technicznie-manulanie jestem
Włącznik zwarę robi? Jest taka możliwość?..::Moim honorem jest wolność::..
- konger
- Berbeć
Powiem ci że ostatnio wymieniałem żarówki i chodziły do pewnego czasu i potem przestały.Teoretycznie mam dobry bezpiecznik zamontowany ale go sprawdzę może za duży poprzedni właściciel dał zobaczę i dam znać.
- Mateusz2615
- Czytacz
Pic polega na tym, że spaloną mam tylko 1 żarówkę od podświetlenia zegara analogowego, natomiast cała reszta po każdorazowym odpaleniu auta świeci i gaśnie gdy ruszę włącznik od świateł.
..::Moim honorem jest wolność::..
- konger
- Berbeć
• Strona 1 z 1