Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
podświetlenie popielniczki
witam! jak wtemacie.czy w mk3 było podświetlenie popielniczki z tyłu?wiele golfów widzialem i zaden nie mial tam nawet instalacji poprowadzonej..
-

miniekzgr - Czytacz
oryginalnie było podświetlenie, z tego co wiem to wszystkie mk3 miały podświetlenie. Żarówka jest zespolona z gniazdem wtyczki, nowa w ASO kosztuje ok 20 zł. Ew. mogę później jakąś fotkę zrobić jak to wygląda
"Dwa kieliszki wystarczą. Najpierw jeden, potem kilkanaście drugich" - J.Tuwim
Moje auto -
moj-golf/91-blekintny-gl-wojtek-t33310.html
Moje auto -
moj-golf/91-blekintny-gl-wojtek-t33310.html
-

..:VoyteQ:.. - Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
Mówiąc o podświetleniu tylnej popielniczki chodzi pewnie o tą kropkę?
Ja sobie sam zrobiłem. Nie widziałem tam instalacji fabrycznej ale pociągnąłem sobie sam kabelek i wsadziłem diodę taką jak do postojów. Miejsce na żarówkę jest- to fakt i dioda pasowała jakby stamtąd była.
Ja sobie sam zrobiłem. Nie widziałem tam instalacji fabrycznej ale pociągnąłem sobie sam kabelek i wsadziłem diodę taką jak do postojów. Miejsce na żarówkę jest- to fakt i dioda pasowała jakby stamtąd była.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Z podświetleniem jest bardzo dziwnie. Niektróre wersje CL miały a wiele z opcją full wyposażenie nawet z końcówki produkcji nie miały. Wręcz jestem skłonny stwierdzić że częściej podświetlenie to można spotkać w starszych rocznikach. Może to zależy również od fabryki, gdzie konkretny egzemplarz był montowany.
Ja robiłem ostatnio podświetlenie u siebie. Potrzeba tak:
-żaróweczka z oprawką z ASO 357 919 243 A (z dopiskiem "K25" - czyli kolor zielony, jak kto chce to można również czerwony - wtedy z dopiskiem "L55") koszt około 20 zł;
-wtyczka ze szrotu taka jak do oryginalnych głośników;
-kawałek przewodu 2 żyłowego, długośc w zależności z kąd to chcemy podłączyć.
Ja podświetlenie popielniczki podłączyłem pod podświetlenie wybieraka automatycznej skrzyni.
Oryginalnie kabelek leci jednak wzdłuż kabelka od krańcówki hamulca ręcznego, pod fotelem kierowcy, lewym progiem do skrzynki bezpieczników. W Passatach B3/B4 też występowało to podświetlenie.
Pozdrawiam
Ja robiłem ostatnio podświetlenie u siebie. Potrzeba tak:
-żaróweczka z oprawką z ASO 357 919 243 A (z dopiskiem "K25" - czyli kolor zielony, jak kto chce to można również czerwony - wtedy z dopiskiem "L55") koszt około 20 zł;
-wtyczka ze szrotu taka jak do oryginalnych głośników;
-kawałek przewodu 2 żyłowego, długośc w zależności z kąd to chcemy podłączyć.
Ja podświetlenie popielniczki podłączyłem pod podświetlenie wybieraka automatycznej skrzyni.
Oryginalnie kabelek leci jednak wzdłuż kabelka od krańcówki hamulca ręcznego, pod fotelem kierowcy, lewym progiem do skrzynki bezpieczników. W Passatach B3/B4 też występowało to podświetlenie.
Pozdrawiam
- Marsal
- Czytacz
• Strona 1 z 1