Witam mam Golfa 1.8 w benzynie r.1993,
chciałem zamontować diody/żarówki do podświetlenie nóg - super efekt. I chciałem, żeby włączały się razem z otwarciem drzwi, tak jak lampka w podsufitce, oraz gdy np: w czasie jazdy włączę sobie tę lampkę ręcznie w podsufitce. Oraz wyłączały gdy zamknę drzwi i gdy przy włączaniu ręcznym tej lampki, wyłączę ją również ręcznie. Czyli muszę podpiąć się pod okablowanie tej lampki w podsufitce. Zapewne te jej przewody(bo po co ściągać podsufitkę) idą gdzieś do skrzynki z bezpiecznikami. Tylko nie wiem jakie to przewody więc najlepiej gdyby ktoś podał ich kolory. Jeżeli ktoś już coś takiego robił bardzo proszę o poradę jak to podpiąć, który kabelek do którego. Jednak najbardziej zależy mi na opisaniu kolorów tych przewodów, nigdzie nie mogę tego znaleźć.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
tomeksz5 siemasz,
niestety to nie forum szpachlibry zeby takie rzeczy w aucie robic
pachnie to wiejskim tuningiem, podswietlane skarpetki poprostu nie sa fajne i watpie szczerze mowiac zeby ktos w tym temacie Ci pomogl nawet jesli ktos by wiedzial jak to zrobic
Nie raz byly auta z takim "diwajsem" i zawsze byli jechani za to wiec coz
powodzenia w modach 
niestety to nie forum szpachlibry zeby takie rzeczy w aucie robic
pachnie to wiejskim tuningiem, podswietlane skarpetki poprostu nie sa fajne i watpie szczerze mowiac zeby ktos w tym temacie Ci pomogl nawet jesli ktos by wiedzial jak to zrobic Nie raz byly auta z takim "diwajsem" i zawsze byli jechani za to wiec coz
powodzenia w modach R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
No cóż powiem kolego że śmierdzi to kompletnie AGROtuningiem czyli wieśtuningiem no ale cóż jestem jak najbardziej przeciwny takiemu zabiegowi...
ale skoro chcesz i prosisz o pomoc no to hmmm
Więc tak:
- lampka w podsufitce ma 4 wtyki szeregowo poukładane, i jak trzymasz ją w dłoni to od lewej strony patrząc, to 1 z nich jest kablem który zapala lampkę od drzwi (drugiego kabla od lewej nie tykaj), a 3 lub 4 o kolorze brązowym jest masą...
- starczy że pociągniesz dwa kabelki od tego AGROtuningowego zestawu +/- i jeden + podepniesz pod 1 wtyk (o którym wspominałem) i - wklepiesz pod masę tam....
- i będzie ci się zapalać przy otwartych drzwiach jak lampka w podsufitce...
a co do tego by z przycisku to pod jeden kabel jakiś guzikowy przycisk montujesz
I włola masz piękne podświetlenie swoich i pasażera skarpetek
ale skoro chcesz i prosisz o pomoc no to hmmm
Więc tak:
- lampka w podsufitce ma 4 wtyki szeregowo poukładane, i jak trzymasz ją w dłoni to od lewej strony patrząc, to 1 z nich jest kablem który zapala lampkę od drzwi (drugiego kabla od lewej nie tykaj), a 3 lub 4 o kolorze brązowym jest masą...
- starczy że pociągniesz dwa kabelki od tego AGROtuningowego zestawu +/- i jeden + podepniesz pod 1 wtyk (o którym wspominałem) i - wklepiesz pod masę tam....
- i będzie ci się zapalać przy otwartych drzwiach jak lampka w podsufitce...
a co do tego by z przycisku to pod jeden kabel jakiś guzikowy przycisk montujesz
I włola masz piękne podświetlenie swoich i pasażera skarpetek
- krystek.l
A co? Nogami nie trafiasz do samochodu?
Predzej byl podlaczyl lampki w drzwiach (czerwony odbloask) bo to faktycznie cos daje.
Predzej byl podlaczyl lampki w drzwiach (czerwony odbloask) bo to faktycznie cos daje.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Pany ja mam przeciez skarpetki podswietlone
krystek co nie pamietasz?
Potrzebujesz kabla 2zylowego . Ja podlaczylem sie pod lampke w podsufitce nic nie sciagalem kabel pociagnelem wzdluz do slupka od strony kierowcy az do pedałow a tam listwy diodowe
krystek co nie pamietasz?
Potrzebujesz kabla 2zylowego . Ja podlaczylem sie pod lampke w podsufitce nic nie sciagalem kabel pociagnelem wzdluz do slupka od strony kierowcy az do pedałow a tam listwy diodowe

- Poldek
- Fanatyk
Poldek, my tobie już dawno mówiliśmy że masz te cuda z nitforspidów wymontować.... ale mówiłeś że później, przemyślisz, prześpisz się i coś z tym zrobisz hehe ale ty i tak swoje hehe
zresztą to się ma właścicielowi podobać hehe więc mnie nic do tego... to tylko ogólne takie pogladowe zdanie

zresztą to się ma właścicielowi podobać hehe więc mnie nic do tego... to tylko ogólne takie pogladowe zdanie

- krystek.l
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Ja mam u siebie zrobione podświetlenie podłogi z listwy led smd , listwa zamontowana wewnątrz progu ... w moim temacie jest pokazane jak to zrobiłem i jak to wygląda ...
>>>>> :::BLACK & WHITE ::: My Bandit <<<<<
Zapraszam Na moją stronkę
Zapraszam Na moją stronkę
-

patryk28091991 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
no nie wiem czy to dobry pomysł z tymi smd liswami po pierwsze moga sie odkleić po drugie czesto tam gdzie sie lutuje po pewnym czasie puszcza a jak wiadomo sopwoduje to zwarcie trzeba wzionść pod uwage ze samochód to nie jest powieszchnia nie ruchoma wietrznie się trzęsie a miejscami np.w obrebie chodniczków,drzwi występuje woda
dodam ze mam za sobą podswietlenie chodników na przodzie i swiatełka ostrzegawcze w drzwiach nawet ładnie wygląda
dodam ze mam za sobą podswietlenie chodników na przodzie i swiatełka ostrzegawcze w drzwiach nawet ładnie wygląda

- darkpl
- Berbeć
Co do podswietlania podlogi to moge jedynie powiedziec co ja o tym sądzę, NIE podoba mi sie to.
poruszyliście ciekawą kwestię kopertówek(ma ktos coś takiego u siebie?)
poruszyliście ciekawą kwestię kopertówek(ma ktos coś takiego u siebie?)
- Daniel1886
- Czytacz