Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Podświetlenie licznika i obrot.
Witam,mam mały problem-a mianowicie wczoraj wracając wieczorem z pracy zauważyłem,że nie działa mi podświetlenie licznika i obrotomierza.Wymieniałem dzisiaj bezpiecznik (nr 16 i 21 wg schematu) ale teraz w dzień niezbyt widać,czy to pomogło.Jeśli to nie wina bezpiecznika to jak zabrać się do wymiany żarówki/diody która podświetla to wszystko????
- piter1512
- Badacz tematu
Dzięki za link,ale mam jeszcze 1 pytanie-wymieniłem 2 górne żarówki i podświetlenie nadal nie działa.Czy musze teraz przeglądać wszystkie żarówki i spreawdzić,która jest przepalona??????drewnom napisał(a):http://lediker.pl/vw-golf-iii---demontaz-licznika,11,20.htm
Tu masz wszystko opisane
- piter1512
- Badacz tematu
hmmm. To że żarówka nie działa może być przez to że jest źle włożona.
Sam wiem po sobie, że żarówki (ledowe) dopieru po kilkuminutowej kombinacji zaczęły działać. Trzeba je dobrze ustawić
Sam wiem po sobie, że żarówki (ledowe) dopieru po kilkuminutowej kombinacji zaczęły działać. Trzeba je dobrze ustawić
-

drewnom - Badacz tematu
No niby tak,ale dlaczego przestały działać tak nagle?Przecież nie latają lekko w tej płytce tylko są osadzone dość solidniedrewnom napisał(a):hmmm. To że żarówka nie działa może być przez to że jest źle włożona.
- piter1512
- Badacz tematu
problem tkwi ewidentnie w liczniku jak bezpieczniki są wporzo . Podsprawdzaj jeszcze raz żaróweczki ale proponujesz kupna zestawu do oświetlenia od ledikera , sam mam i jestem zadowolony 

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Sprawdź jakimś miernikiem najlepiej lub zwykłą żaróweczką z dwoma kabelkami (tzw kontrolka) czy dochodzi Ci napięcie do gniazdek od podświetlenia w liczniku. Bezpiecznikom możesz dać spokój, to samo z wyłącznikiem świateł i regulacją intensywności podświetlenia. Skoro działa podświetlenie nawiewów i wyłącznika ogrzewania tylnej szyby to bezpieczniki i potencjometr są OK. Szukaj przyczyny w samym liczniku lub po drodze od kostki przy wyłączniku świateł do kostki licznika.
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1