Jakoś prowizorycznie udało Mi się podłączyć żeby dojechać do siebie do domu lecz, gdy przekręcam światła to zamiast pozycji palą się długie i krótkie na raz, jak włącze na mijania to świeci się normalnie jedna, ta która powinna a jak włączam długie to nie dzieje się nic. Mam 2 kable brązowe i dwa czerwone z czego jeden czerwony jest cieńszy, ktoś na pewno wcześniej się z tym bawił bo musiał mieć inne kostki, nie pasujące do hella, Macie jakąś radę tak na szybko jak to podłączyć odpowiednio ?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Podłączenie Hella Clear
Witam, mam mały problem, mianowicie dziś wyciągałem prawą lampę z auta w celu zrobienia pozycji, nie zauważyłem że nie ma kostki i wyciągnąłem wszystkie kable na raz, za późno było gdy się zorientowałem że są osobno, nie zapamiętałem ich miejsca i z tym właśnie mój problem
Jakoś prowizorycznie udało Mi się podłączyć żeby dojechać do siebie do domu lecz, gdy przekręcam światła to zamiast pozycji palą się długie i krótkie na raz, jak włącze na mijania to świeci się normalnie jedna, ta która powinna a jak włączam długie to nie dzieje się nic. Mam 2 kable brązowe i dwa czerwone z czego jeden czerwony jest cieńszy, ktoś na pewno wcześniej się z tym bawił bo musiał mieć inne kostki, nie pasujące do hella, Macie jakąś radę tak na szybko jak to podłączyć odpowiednio ?
Jakoś prowizorycznie udało Mi się podłączyć żeby dojechać do siebie do domu lecz, gdy przekręcam światła to zamiast pozycji palą się długie i krótkie na raz, jak włącze na mijania to świeci się normalnie jedna, ta która powinna a jak włączam długie to nie dzieje się nic. Mam 2 kable brązowe i dwa czerwone z czego jeden czerwony jest cieńszy, ktoś na pewno wcześniej się z tym bawił bo musiał mieć inne kostki, nie pasujące do hella, Macie jakąś radę tak na szybko jak to podłączyć odpowiednio ?-

daniel9415 - Czytacz
No tak, zapomniałem napisać o tym, że próbowałem, tyle że tam już kostka jest i są całkiem inne kolory, brązowy, żółty x2 i biały, czyli tak jak oryginalnie powinno być, tak ?
-

daniel9415 - Czytacz
Jakim cudem w fabrycznej instalacji są inne kolory kabli ? Propozycja to miernik i sprawdzać po kolei napięcie na danym kablu i aktualnie włączonym świetle
najszybciej będzie i najdokładniej
po co robić na czuja i palić bezpieczniki 
najszybciej będzie i najdokładniej
po co robić na czuja i palić bezpieczniki 
[center][glow=red]
I zapraszam na BlackMambaMK3[/glow][/center]
I zapraszam na BlackMambaMK3[/glow][/center]
-

Elmo - Czytacz
Ten cieńszy to jest plus do pozycji,a co do reszty to zrób tak jak napisał Elmo, Miernikiem bierzesz masę z aku,zapalasz mijania i sprawdzasz na 3 pozostałych kablach gdzie masz napięcie,następnie włączasz długie i na pozostałych 2 szukasz napięcia.Ten,który zostanie to masa.daniel9415 napisał(a): dwa czerwone z czego jeden czerwony jest cieńszy
Poradzisz sobie z tym?
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1