Podłączenie Hella Clear

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Podłączenie Hella Clear

Postprzez daniel9415 » 1 lis 2014, o 19:55

Witam, mam mały problem, mianowicie dziś wyciągałem prawą lampę z auta w celu zrobienia pozycji, nie zauważyłem że nie ma kostki i wyciągnąłem wszystkie kable na raz, za późno było gdy się zorientowałem że są osobno, nie zapamiętałem ich miejsca i z tym właśnie mój problem :) Jakoś prowizorycznie udało Mi się podłączyć żeby dojechać do siebie do domu lecz, gdy przekręcam światła to zamiast pozycji palą się długie i krótkie na raz, jak włącze na mijania to świeci się normalnie jedna, ta która powinna a jak włączam długie to nie dzieje się nic. Mam 2 kable brązowe i dwa czerwone z czego jeden czerwony jest cieńszy, ktoś na pewno wcześniej się z tym bawił bo musiał mieć inne kostki, nie pasujące do hella, Macie jakąś radę tak na szybko jak to podłączyć odpowiednio ?
Avatar użytkownika
daniel9415
Czytacz
 
Posty: 84
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 23:39
Lokalizacja: Młynary

Podłączenie Hella Clear

 

Postprzez klaudek669 » 1 lis 2014, o 20:07

Zobacz jak masz w lewej lampie i podłącz tak samo :mrgreen:
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez daniel9415 » 1 lis 2014, o 20:10

No tak, zapomniałem napisać o tym, że próbowałem, tyle że tam już kostka jest i są całkiem inne kolory, brązowy, żółty x2 i biały, czyli tak jak oryginalnie powinno być, tak ?
Avatar użytkownika
daniel9415
Czytacz
 
Posty: 84
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 23:39
Lokalizacja: Młynary

Postprzez Elmo » 1 lis 2014, o 20:42

Jakim cudem w fabrycznej instalacji są inne kolory kabli ? Propozycja to miernik i sprawdzać po kolei napięcie na danym kablu i aktualnie włączonym świetle :) najszybciej będzie i najdokładniej :) po co robić na czuja i palić bezpieczniki :)
[center][glow=red]

I zapraszam na BlackMambaMK3[/glow]
[/center]
Avatar użytkownika
Elmo
Czytacz
 
Posty: 59
Dołączył(a): 22 lip 2013, o 00:30
Lokalizacja: Ustroń

Postprzez łukasz1983 » 1 lis 2014, o 21:01

daniel9415 napisał(a): dwa czerwone z czego jeden czerwony jest cieńszy
Ten cieńszy to jest plus do pozycji,a co do reszty to zrób tak jak napisał Elmo, Miernikiem bierzesz masę z aku,zapalasz mijania i sprawdzasz na 3 pozostałych kablach gdzie masz napięcie,następnie włączasz długie i na pozostałych 2 szukasz napięcia.Ten,który zostanie to masa.
Poradzisz sobie z tym?
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości