Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Podgrzewane spryskiwacze jaka rezystancja.
Witam. Stoję z problemem naprawy podgrzewanych spryskiwaczy do Golf III, aby dobrze dobrać elementy muszę wiedzieć jaka mają Rezystancję org wiązki w temp 20-25 stopni. Mógłby mi ktoś zmierzyć jaka jest wartość przy jakiej temp mierzona. Byłbym ogromnie szczęśliwy jak ktoś zmierzyłby temp max jaką osiągają i jaką mają w niej rezystancję. Informację będą pomocne innym gdyż dodam to info do foto-porady.
Pozdrawiam
-

arthorius - Badacz tematu
Tutaj kolego masz wszystko czego potrzebujesz http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35 powodzenia 

-

maxx - Badacz tematu
Ta informacja nic nie wnosi. 150-200 ohm zależnie od temp otoczenia więc ile?? Przy -10 stopni czy 25 stopni. Jeżeli chcemy aby nam następowało wyłączanie spryskiwacza przy 30st to dla nap 14V musimy mieć ponad 1kOhm rezystancji. Druga sprawą jest max prąd który mozna puścic przez ten układ bo od niego zależy dolna min wartość rezystancji a więc np 14 ohm dla -20stopni.

Pozdrawiam
-

arthorius - Badacz tematu
arthorius napisał(a):Ta informacja nic nie wnosi. 150-200 ohm zależnie od temp otoczenia więc ile?? Przy -10 stopni czy 25 stopni. Jeżeli chcemy aby nam następowało wyłączanie spryskiwacza przy 30st to dla nap 14V musimy mieć ponad 1kOhm rezystancji. Druga sprawą jest max prąd który mozna puścic przez ten układ bo od niego zależy dolna min wartość rezystancji a więc np 14 ohm dla -20stopni.![]()
Właściciel tej stronki informuje na niej "..Jeśli kogoś zainteresuje jakaś przeróbka tutaj prezentowana proszę o kontakt....." więc nie widzę żadnego problemu żeby się z nim skontaktować i zapytać pewnie pomoże rozwiązać problem (p.s mi pomógł rozwiącać problem z podświetleniem wskazówek)
-

maxx - Badacz tematu
• Strona 1 z 1