? proszę o szybką odp .Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pisk w alternatorze :/ pomocy
witam przy odpalaniu samochodu piszczy mi alternator bardzo głośno trwa to jakieś 10 do 15 sekund co to może być ? może być to wina łożysk ... pomocy a i mam takie drugie pytanie czy w golfach 3 były montowane osłony pod silnikiem ? żeby woda podczas jazdy nie chlapała na te wszystkie kable itp itd
? proszę o szybką odp .
? proszę o szybką odp .- SmokyDRFT
- Czytacz
Pełna osłona w dieslach, sa dostepne do samodzielnego montażu. Sensu nie widzę ale jak kto chce. Co do pisków to najczęściej piszczy pasek wielorowkowy więc wymień, łożyska rzadziej piszczą tylko raczej chrobocą, to ocenisz po zdjęciu paska kręcąc kółkiem alternatora reką .
- pablomed
- Members
no tak tylko że jak np dziś leje jak cholera to woda chlapie na paski i ta woda to pryska na maskę aż i wydaje mi się że ten pisk dochodzi z łożysk bo woda się do nich dostała i mogła je uszkodzić pasek jest mocno naciągnięty i nie powinien piszczeć bo sprawdzałem . a jak bym zamontował osłonę to problem chlapania na paski by znikną. prawda ? montowałeś taka osłonę ? był bym wdzięczny jak byś mi podał link lub fotki jak to zrobić bo szukam tu na forum i nie mogę znaleźć 

- SmokyDRFT
- Czytacz
SmokyDRFT, Ja mam taką osłonę pod silnik,miałem już ją jak kupiłem golfa.Jest to ori osłona chyba z golfa,ma insygnia VW,ale widać,że była dostosowywana pod mój silnik.Co do tego czy ona coś daje to odpowiedź jest tak.Zabezpiecza silnik,kable,alternator i pasek od spodu.
Co do piszczenia też stawiam na pasek,łożyska nie piszczą.
Co do piszczenia też stawiam na pasek,łożyska nie piszczą.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
1- piszczy pasek, może olej z uszczelnienia puszcza
2-osłony w dieslu są normą i na pewno chronią przed wodą
2-osłony w dieslu są normą i na pewno chronią przed wodą
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-

mkkay - Members
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1