Pilot centralnego zamka przestał działac.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Pilot centralnego zamka przestał działac.

Postprzez JAFAS » 29 paź 2014, o 17:23

Kupiłem 2 tyg. temu golfa i był przy nim pilot od centralnego zamka. Wszystko fajnie, ale dziś przestał działać, pomimo iż zmieniłem baterie na nowe pilot nie działa, i kontrolka na pilocie również nie świeci. Dodam że przez ostatni czas pilot działał bez zarzutu. Moje pytanie brzmi gdzie tkwi problem ? Pilot wygląda tak

http://audiojar1.home.pl/environment/ca ... 9ab74f.jpg
Niżej nie mogę, bo urwę podłogę ! 8-)
Avatar użytkownika
JAFAS
Czytacz
 
Posty: 70
Dołączył(a): 27 sie 2013, o 23:51
Lokalizacja: Bulowice
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8GT Special Edition
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Pilot centralnego zamka przestał działac.

 

Postprzez łukasz1983 » 29 paź 2014, o 18:01

JAFAS napisał(a):Moje pytanie brzmi gdzie tkwi problem ?
W pilocie.Nie masz drugiego pilota?
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez JAFAS » 29 paź 2014, o 18:08

Nie. Nie mam 2 pilota.
Niżej nie mogę, bo urwę podłogę ! 8-)
Avatar użytkownika
JAFAS
Czytacz
 
Posty: 70
Dołączył(a): 27 sie 2013, o 23:51
Lokalizacja: Bulowice
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8GT Special Edition
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Gesiu_15 » 29 paź 2014, o 18:22

JAFAS, u mnie po zmianie baterii w pilocie trzeba pilot zakodować , mam sterownik RTX , przy tym sterowniku jest taki przycisk wciska się i potem byle jaki przycisk na pilocie i pilot śmiga . Może się pilot zepsuł ciężko powiedzieć . :-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez JAFAS » 29 paź 2014, o 18:48

Gesiu_15 A przy zmianie baterii dioda w pilocie swieciła ?
Niżej nie mogę, bo urwę podłogę ! 8-)
Avatar użytkownika
JAFAS
Czytacz
 
Posty: 70
Dołączył(a): 27 sie 2013, o 23:51
Lokalizacja: Bulowice
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8GT Special Edition
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Gesiu_15 » 29 paź 2014, o 19:03

JAFAS, u mnie mam niebieską diodę , przy otwarciu czy zamknięciu ona się świeci to samo przy kodowaniu pilota .
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez JAFAS » 29 paź 2014, o 19:37

U mnie właśnie 0 reakcji doda wgl. nie daje znaku życia.
Niżej nie mogę, bo urwę podłogę ! 8-)
Avatar użytkownika
JAFAS
Czytacz
 
Posty: 70
Dołączył(a): 27 sie 2013, o 23:51
Lokalizacja: Bulowice
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8GT Special Edition
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Gesiu_15 » 29 paź 2014, o 19:41

JAFAS napisał(a):U mnie właśnie 0 reakcji doda wgl. nie daje znaku życia.


możliwe że pilot kaputt :roll:
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez łukasz1983 » 29 paź 2014, o 19:44

JAFAS, Według mnie szkoda bawić się z tym pilotem.Lepiej kupić nowy sterownik i po kłopocie.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Gesiu_15 » 29 paź 2014, o 19:47

łukasz1983 napisał(a):Lepiej kupić nowy sterownik i po kłopocie.


jedyne rozwiązanie , szkoda się bawić w jakieś naprawianie pilota .
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości