Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pilne! Czujnik temp. cieczy chłodzącej
Potrzebuje ominąć jakoś czujnik temperatury cieczy chłodzącej, wie ktoś jak to zrobić bo muszę tak zrobić żeby mi silnik odpalił.
- kris019
- Berbeć
Po prostu zdejmij wtyczkę z niego i odpalisz jedyne co to silnik będzie pracował na tzw ssaniu i obroty będą ok10000rpm, i temperatury nie wskarze ale jechać można z temp na oko 

-

pietrasiak2 - Members
Cały czas nie można jeździć na zdjętej wtyczce, bo sporo wachy spali (ssanie).
Ja ciągle borykałem się z czujnikami. Jak jeden dobrze wskazywał na zegarze to zimą był problem z dodaniem gazu (odpalił normalnie), kolejny (obecny) wskazuje w trasie i mieście 70 stopni, ale za to w mrozy można normalnie dodać gazu i normalnie jeździć na PB (podczas zimnego silnika). Wiem, że silnik rozgrzewa się do prawidłowej temperatury, dlatego do wskazań na zegarze już nie przywiązuję większej uwagi.
Ja ciągle borykałem się z czujnikami. Jak jeden dobrze wskazywał na zegarze to zimą był problem z dodaniem gazu (odpalił normalnie), kolejny (obecny) wskazuje w trasie i mieście 70 stopni, ale za to w mrozy można normalnie dodać gazu i normalnie jeździć na PB (podczas zimnego silnika). Wiem, że silnik rozgrzewa się do prawidłowej temperatury, dlatego do wskazań na zegarze już nie przywiązuję większej uwagi.
Ostatnio edytowano 16 gru 2012, o 12:14 przez prezesik, łącznie edytowano 1 raz
-

prezesik - Members
Fakt rzadko śmigam teraz MK3 ale mam taki sam czujnik wskazuje 70 jest 90 ale mróz mu nie straszny z odpaleniem
[ Dodano: 2012-12-16, 10:47 ]
To kabelkologia cię czeka
[ Dodano: 2012-12-16, 10:47 ]
To kabelkologia cię czeka
-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1