Witam!
Panowie pikanie mojego ADZ mnie już dobija, zrobiłem trochę koło silnika, nawet kupiłem dwa ori czujniki i dalej to samo, sprawdzany był w 3 wearsztatach i ciśnienie książkowe a i nawet lepsze, piszczy nadal,co może być elektroniczną przyczyna tego pieroństwa??
-licznik zamieniałem-to nic nie dało, na innym piszczał także
-czujniki sa u mnie wsadzone:niebieski od bloku(zakres ciś. od 0,3-1,5), biały od chłodnicy
macie jakieś propo??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
sprawdź który czujnik ci wariuje
podłączenie przewodu od czujnika do masy jest traktowane jako prawidłowe ciśnienie, sprawdź w ten sposób czujniki.
Ja mam trochę inny motor i w bloku mam brązowy a w chłodnicy oleju nie pamiętam, na pewno nie biały (chyba niebieski) i jest ok
podłączenie przewodu od czujnika do masy jest traktowane jako prawidłowe ciśnienie, sprawdź w ten sposób czujniki.
Ja mam trochę inny motor i w bloku mam brązowy a w chłodnicy oleju nie pamiętam, na pewno nie biały (chyba niebieski) i jest ok
- Matiuas
- Badacz tematu
Matiuas, z tego co kojarzę to oryginalne sa biały i brązowy-który teraz jest niebieski jako tam częśc zamienna, jak go kupiłem już ktoś wymieniał te czujnki i nie wiem czy nie namieszał dlatego o to pytam, bo obecnie mam jak wyżej.
pablomed, niestety nie mam voltomierza
pablomed, niestety nie mam voltomierza
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1