Witam, w swoim MK3 mam podgrzewane siedzenia. problem w tym, że od zeszłego roku nie działają a na zime bardzo by się przydało. Co może być nie tak ?
Może bezpiecznik ? jak cos to który albo może coś innego ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
VfrymarW, pod siedzeniem masz przekaźnik numer 59, sprawdź czy działa, powinien cykać po włączeniu grzania, jest to delikatne cyknięcie w przekaźniku, jeśli słychać to cyknięcie prawdopodobnie maty nie mają przejścia (są gdzieś przerwane) ewentualnie mały termistor padł (dość częsta przypadłość).
-

shibbyOP - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
VfrymarW napisał(a):a gdzie zmajduje sie ten termisor albo te maty ? Bo cykniecie slychac.
Jeśli cyknięcie słychać to na 99% problem z matami, żeby dokopać się do mat musisz ściągnąć poszycie fotela (rozebrać na części siedzenia), wtedy zobaczysz do gąbki przyklejone maty, wtedy szukaj czy gdzieś nie są przerwane, jeśli nie widać gołym okiem przerwania proponuję miernikiem sprawdzić przejście czy jest, jak będzie to wysiadł termistor który jest na dolnej macie (gdzie siadasz 4literkami) zaraz w macie gdzie rozchodzą się przewody grzewcze.
Tu dla przykładu masz maty z forda:
http://allegro.pl/maty-grzewcze-fotela- ... 29674.html
Mniej więcej tak to wygląda w golfie, na 3 zdjęciu widać że kable idą w matę i przykryte są takim ciemnym kółkiem, tam pod nim jest termistor. To tylko przykład z forda aby zobrazować czego musisz szukać
-

shibbyOP - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ile może kosztować ten przekaźnik? zauważyłem jakieś 2 tyg temu że prawy fotel nie grzeje, dzisiaj trochę posłuchałem i przy włączaniu grzania lewego jest wyraźne cyk a przy prawym cisza
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
trollu napisał(a):ile może kosztować ten przekaźnik?
W salonie WV (Warszawa, ul Modlińska) krzyknęli mi 240 zł +/- kilka złotych (nie pamiętam dokładnie, dawno to było).
Jeżeli chodzi o zamienniki to nie jestem pewien, czy w ogóle ktoś je robi.
Używkę wyrwiesz sporo taniej, ale dość ciężko jest znaleźć same przekaźniki. Jak ktoś ma cały zestaw na sprzedaż, to raczej go nie rozkompletuje.
Ja swoich szukałem kilka miesięcy

-

Snejk18 - Fanatyk
oo shit
do cen w ASO to ja nie mam pytań. tak samo jak wymieniałem czujnik położenia wału - ori coś koło 570zeta
trzeba będzie poszukać. chociaż mi się za bardzo nie śpieszy bo mi dupe grzeje
trzeba będzie poszukać. chociaż mi się za bardzo nie śpieszy bo mi dupe grzeje

Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1