Moderator: Moderator
Domyślam się ze autko 5 drzwiowe ?PaZi91 napisał(a):pozostałych nie rozbierałem
) masz sterowanie masą, tzn tam nei będziesz miał napięcia. Podajesz tylko mase na przewód od lampki w kabinie. radzę Ci polecieć po przewodzie idącym od drzwi pasażera w strone kokpitu. Bo mi się zdaje, że wylaczniki w drzwiach są połączone ze sobą, więc skoro masz przerwe na przewodzie na początku to reszta nie będzie smigac. Dla pewności weź podaj masę na te przewody od wyłącznika w słupku, jak ci zarowka zaswieci w co watpie to wina wylacznika jak nie , przerwa na przewodzie. zamotalem ale chyba wiesz o co mi chodzi ?
ponad 4godziny mi to zajęło połowę auta rozbebeszyłem ale zrobiłem. Jednak niema tam sterowania masą tylko plusem i jak sie okazało tylne przełączniki w drzwiach były pospadane wsuwki to pikuś najwięcej zajęło znalezienie przyczyny usterki z przodu poleciałem po kablu i okazało sie że w pewnym miejscu były przeciete . To tak pobieżnie opisałem udało sie i to sie liczy 
PaZi91 napisał(a):jedną do kabla w przełączniku w drzwiach a druga do zawiasu drzwi do masy i pokazała ponad 12v
pablomed napisał(a):prąd wraca poprzez żarówkę lampki więc napięcie będzie

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości