Witam.
PRzeszedłem zmianę licznika w mk3. Niestety zgubiłem kartkę, na której zapisałem różnicę w km pomiędzy starym i nowym licznikiem.
Czy przebieg można skądś odczytać ? Czy może jest tylko zapisywany w liczniku ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Skaktus napisał(a):Czy przebieg można skądś odczytać ? Czy może jest tylko zapisywany w liczniku ?
Przebieg zapisuje sie tylko na liczniku. więc bez obawy mozesz cofać
Dopiero w autach od 2003roku jest szyna CAN i wtedy przebieg jest tez na komputerze

-

K@mil - POMOCNIK

Skaktus napisał(a):Czy przebieg można skądś odczytać ? Czy może jest tylko zapisywany w liczniku ?
z "metek" mechanika z wymiany rozrzadu, olejow, filtrow.
Kiedys czytalem o przypadku ze auto super wypicowane, niski przebieg, gosc podnosi maske a tam kartki z ostatniej wymiany rozrzadu, ktora miala byc za niecale 100 tys km wg licznika

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Skaktus napisał(a):Szkoda...Miałem nadzieję że odtworzę oryginalny przebieg, teraz mam zaniżony o ok 30 000 km i to mnie wkurza...
co za problem znajdz u siebie ludzi którzy cofają liczniki i niech ci posuną o te 30 tyś
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a ja poruszę temat czym albo jak modyfikować przebieg w golfie??
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1