. Co to może być ?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Opuszczają się dwie szyby
Witam. Moim problemem jest to, że opuszczają mi się dwie szyby w momencie kiedy domykam drzwi kierowcy. Opuszcza się prawa przednia i lewa tylnia szyba. Jeszcze jest problem ponieważ jak postoi z dwa dni samochód to akumulator 100 Ah pada
. Co to może być ?
. Co to może być ?Tak się kręci tak się kręci AAZ 

-

zomiwatchme - Czytacz
Silniczniku u szyb wszystkie sprawne, wypiołem przedostatni bezpiecznik bo myślałem że on jest winny poborowi prądu, lecz samochód postal 2 dni i wszystkie szybki w dół poleciały. Bezpieczników nie pali wiec może być to wina przekaźnika ?
Tak się kręci tak się kręci AAZ 

-

zomiwatchme - Czytacz
nie bo niema żadnego wspólnego dla wszystkich szyb, chyba że w dokładanym alarmie z opcją odmykania i domykania szyb. Ocenisz stan aku to się postaram dalej pomysleć na razie tego nie zrobiłeś. Przynajmniej napięcie w aku zmierz.
- pablomed
- Members
Stan aku bardzo dobry
. Przez ten przedostatni bezpiecznik mi się szyby opuszczają. Jak bezpiecznik jest wyjęty to jest ok, a jak nie to szybki w dół. Ten bezpiecznik jest od centralnego ?
[ Dodano: 2013-06-11, 12:00 ]
Przyczyna jest w zamku kierowcy. Problemem było złe ustawienie zamka przez co uruchamiała się funkcja komfortu i opuszczały się szyby.
[ Dodano: 2013-06-11, 21:26 ]
Funkcja komfortu została usunięta teraz jest ładowanie alternatora 14,3
a wcześniej było 13,7
więc jest różnica
. Problem rozwiązany
.
. Przez ten przedostatni bezpiecznik mi się szyby opuszczają. Jak bezpiecznik jest wyjęty to jest ok, a jak nie to szybki w dół. Ten bezpiecznik jest od centralnego ? [ Dodano: 2013-06-11, 12:00 ]
Przyczyna jest w zamku kierowcy. Problemem było złe ustawienie zamka przez co uruchamiała się funkcja komfortu i opuszczały się szyby.
[ Dodano: 2013-06-11, 21:26 ]
Funkcja komfortu została usunięta teraz jest ładowanie alternatora 14,3
a wcześniej było 13,7
więc jest różnica
. Problem rozwiązany
.Tak się kręci tak się kręci AAZ 

-

zomiwatchme - Czytacz
• Strona 1 z 1