Witam
Mam golfa mk3 1.9 tdi 90 km w wersji wyposażeniowej AVENUE (taka jest naklejka na boku samochodu)
Mam opjcę odsuwania wszyskich szyb z kluczyka i zasuwania ich.
Jednak ostanio mogę tylko odsuwać szyby z kluczyka, zasuwanie szyb, nawet jak długo przytrzymam kluczyk na zamykaniu samochodu, nie działa.
Co jest nie tak ? gdzie szukać problemu ? za co się zabrać ? bo nie wiem gdzie znajduje się jakiś sterownik i jak problem rozwiązać.
z góry dzięki za pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Ważne czy tylko ze strony kierowcy się popsuło czy z kluczyka od strony pasażera równocześnie też, oraz czy działa prawidłowo centralny zamek, czyli zamyka się po lekkim o 45 stopni ruszeniu kluczkiem, czy dopiero po pokonaniu kluczykiem oporu zamka kierowcy. Dopisz te info.
W każdym razie mikrowłącznik w zamku kierowcy do sprawdzenia , jego kable a konretnie szaro czerwony i szary, pękają zwykle w przelotce do drzwi.
W każdym razie mikrowłącznik w zamku kierowcy do sprawdzenia , jego kable a konretnie szaro czerwony i szary, pękają zwykle w przelotce do drzwi.
- pablomed
- Members
Centralny zamek działa w 100 % prawidłowo od strony kierowcy
od strony pasażera zamek mam niedziałający już dłuższy czas, jest po prostu zabrudzony i nie używam go.
jego kable a konretnie szaro czerwony i szary, pękają zwykle w przelotce do drzwi. - w przelotce drzwi tzn w tym zwoju kabli obok zawiasów/mocowania drzwi ?
od strony pasażera zamek mam niedziałający już dłuższy czas, jest po prostu zabrudzony i nie używam go.
jego kable a konretnie szaro czerwony i szary, pękają zwykle w przelotce do drzwi. - w przelotce drzwi tzn w tym zwoju kabli obok zawiasów/mocowania drzwi ?
- czachomaster
- Berbeć
Takczachomaster napisał(a): w przelotce drzwi tzn w tym zwoju kabli obok zawiasów/mocowania drzwi ?
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1